L’Hospital d’Olot organitza aquest dimecres una taula rodona sobre la importància de la prevenció en el càncer de mama

Aquest dimecres l’Hospital d’Olot celebra una taula rodona per tractar diferents aspectes que poden disminuir el risc de patir un càncer de mama. Aquesta activitat es du a terme en el marc de la Celebració del Dia Mundial del Càncer de Mama que té per objectiu sensibilitzar de la importància de diagnosticar-lo de forma precoç.


El 19 d’octubre es va celebrar el Dia Mundial del Càncer de Mama, una jornada de sensibilització que té per objectiu conscienciar de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia. En motiu d’aquesta efemèride, aquest dimecres 7 de novembre a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa s’ha organitzar una taula rodona per parlar sobre la prevenció. En la conferència es tractaran els factors de risc implicats en el desenvolupament del càncer de mama, tant els que no es poden modificar (com l’edat o el sexe), com els que sí que es poden treballar.

Vasile Veste, Coordinador patologia mamària de l’Hospital d’Olot: “El fet de que ets dona no es pot canviar. Que tens familiars de primer grau que han patit càncer de mama, tampoc ho pots canviar. Però sí que hi ha factors relacionats amb la vida quotidiana que es poden treballar i s’ha demostrat que l’activitat física de 30 a 60 minuts disminueix el risc de càncer de mama i la dieta també”

En la jornada també es parlarà sobre l’autoexploració, els controls radiològics i si els anticonceptius i tractaments hormonals poden augmentar el risc de patir un càncer de mama. Tot plegat serà explicat i tractat pels professionals de la Unitat de Patologia Mamària de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa insistint en la importància de la prevenció i la detecció precoç.

Vasile Veste, Coordinador patologia mamària de l’Hospital d’Olot: “Detecció precoç vol dir prevenir: prevenir seqüeles, morts pel càncer…. la taxa de supervivència augmenta si es detecta abans, tenim més eines i més possibilitats de tractar”

La Taula Rodona ‘Parlem de la prevenció en el càncer de mama’ es farà aquest dimecres 7 de novembre a les set del vespre a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

x