DinàmiG determina un canvi de perfil de les persones ateses i dels resultats després de les consultes i l’assessorament

El consorci DinàmiG, que va néixer el 2016 amb l’objectiu de potenciar l’activitat econòmica de la comarca ha viscut un canvi de tendència en els perfils de persones que van a fer-los consultes o a tirar endavant idees de negoci, segons les dades que es van presentar fa uns dies.


DinàmiG va néixer fa dos anys amb l’objectiu de potenciar l’activitat econòmica de la comarca i aportar coneixements i facilitats a aquells qui volen establir un negoci pel seu compte, a partir dels serveis d’assessorament que ofereix.

Amb aquest curt temps de vida que té el consorci DinàmiG ha vist passar per les seves oficines perfils diferents de persones. Al principi hi predominaven gent que es trobava a l’atur, en l’època de crisi. Gent que s’aventurava a muntar el seu propi negoci amb els subsidi d’atur però sense una idea clara, i sovint amb poc èxit. Des dels últims temps, en canvi, ha canviat aquesta tendència, i es troben amb un perfil de major edat, d’entre 40 i 50 anys.

Núria Zambrano, regidora d’ocupació AJ. Olot:”L’èxit de l’emprenedor que ve a ara a muntar una empresa del que l’arriba a fer és molt més alt que anys enrere, és un perfil de persona que té molt pensat i molt madurat el negoci que vol obrir. En canvi anys enrere venia més gent que feia auto ocupació i venien a provar sort, i ara és un perfil molt més professionalitzat.”

Durant aquest any DinàmiG ha atès 227 peticions de 177 persones diferents, molt per sota de les 438 consultes i 304 persones ateses al 2017. La diferència està, però, en l’èxit d’aquestes consultes i idees de negoci que arriben a Dinàmig, ja que el nombre d’activitats donades d’alta, a falta de dos mesos perquè acabi l’any, ha pràcticament igualat les xifres de l’any passat, 27, i encara té temps per créixer, el que demostra com de preparades són els nous perfils que s’aventuren a muntar la seva pròpia empresa.

x