El ministeri de Foment es compromet a tractar el finançament de la variant a la Comissió Bilateral amb la Generalitat

L’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas s’ha reunit aquesta tarda a Madrid amb alts càrrecs del ministeri i el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Albert Bramon, per tal de desancallar el projecte del tram nord de la variant d’Olot. De la reunió, que ha durant poc més d’una hora, se n’ha extret el compromís del ministeri a desencallar el projecte i tractar la qüestió del finançament a la comissió bilateral entre l’Estat i la Generalitat, sense concretar cap calendari concret. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, n’ha sortit relativament satisfet de la reunió, en tant que el compromís del Govern vers la variant és positiu, si bé els termes d’aquest compromís s’han variat, i no seguirà un acord o protocol signat entre les parts, com s’havia començat a perfilar amb l’anterior Govern de l’Estat, sinó que la qüestió passarà a tractar-se en el marc de la comissió bilateral amb la Generalitat.


Unes hores abans el ministre de Foment José Luís Ábalos assegurava, al ple del Senat, estar disposat a signar el nou protocol que fixi les qüestions a desenvolupar per part d’estat i Generalitat.

L’última vegada que l’alcalde d’Olot va viatjar a Madrid per parlar del tram nord de la variant va ser ara fa vuit mesos, llavors amb el govern del PP. En aquella trobada es va apuntar que la Generalitat es fes càrrec de la redacció i disseny del projecte i de l’execució de les obres, i que l’Estat es fes càrrec del finançament.