El ministre de Foment es mostra compromès a desencallar la variant d’Olot hores abans de la reunió d’alts càrrecs amb l’alcalde

El ministre de Foment, Jose Luis Ábalos, es compromet públicament a dialogar per desencallar la variant d’Olot. Aquest dimarts al Senat, va mostrar-se obert a parlar amb la Generalitat i l’Ajuntament per fer avançar la infraestructura.


Hores abans de la reunió d’aquest dimecres a la tarda a Madrid entre l’Alcalde d’Olot, el secretari General d’Infraestructures i el subdelegat del govern a Girona Albert Bramon sobre el tram estatal de la variant d’Olot, el Ministre de Foment socialista Jose Luís Ábalos manifestava al Senat la seva predisposició al pacte desencallar la infraestructura. Ho feia en resposta a una pregunta del Senador per Girona d’Esquerra Republicana en al sessió de control al Govern.

Jordi Martí, senador ERC “Aquest tram forma part de tres peces que falten per completar l’eix de Bracons”.

José Luís Ábalos, ministre de Foment: “Som conscients que és una infraestructura molt demandada en el territori i, en aquest context, estem oberts a parlar amb la generalitat i l’Ajuntament d’Olot per facilitar el desenvolupament de l’actuació”.

Ábalos ha recordat que és la Generalitat qui ha de fer l’estudi del traçat de l’obra i s’ha mostrat disposat a signar l’acord per tirar endavant la construcció, tal com es demana des de l’ajuntament olotí.

José Luís Ábalos, ministre de Foment: “Foment està disposat disposat a signar un nou protocol que fixi les qüestions a desenvolupar per part de cada administració”.

El ministre ha desitjat que la reunió prevista per aquesta tarda a les cinc sigui fructífera. La convocatòria ha arribat vuit mesos després de l’últim viatge de l’alcalde d’Olot a Madrid per negociar la variant i s’espera el govern del PSOE adquireixi, almenys, els mateixos compromisos que hi havia amb el del PP. Llavors es va apuntar que la Generalitat es fes càrrec de la redacció i disseny del projecte i de l’execució de les obres, i que l’estat pagués el tram que connecta l’A-26 amb la carretera de Riudaura.