El PDeCAT i ERC d’Olot s’han reunit aquesta setmana per acostar posicions sobre el pressupost de l’Ajuntament per al 2019

La convocatòria de reunió feta des del Ministeri de Foment ha alterat l’agenda de l’alcalde d’Olot avui, no així la trobada que l’equip de govern municipal havia de mantenir amb Esquerra per intentar arribar a un acord que doni sortida als pressupostos del 2019. La desaprovació de grups com ERC va condicionar el rebuig de la proposta. La reunió ja s’ha produït i ha servit, segons els republicans, per acostar posicions.


Anna Barnadas, portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament d’Olot, confirmava aquest dimarts al programa Pentàgon d’OLOT TELEVISIÓ que ERC i equip de govern s’havien emplaçat a reunir-se aquesta mateixa setmana per trobar una sortida als pressupostos de l’Ajuntament d’Olot. A la reunió, Esquerra Republicana ha portat la proposta que en un proper ple es porti a aprovació un pressupost que contingui inversions i despeses sobre projectes que pertanyin al present mandat i sobre els quals existeix consens entre els grups, deixant al marge els que no compleixen aquests requisits.

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: “No hi haurà un sol projecte de ciutat que no tingui el suport d’Esquerra Republicana en aquest mandat. […] Demanem que en el ple de pressupostos que pugui tornar-hi a haver es presenti el pressupost amb els projectes de ciutat de consens, i llavors debatem i parlem el que calgui. On hi ha consens, on hi ha projectes de ciutat que s’han presentat, s’han aprovat en un ple i que s’han de dotar pressupostàriament perquè siguin reals és on nosaltres volem la força d’aquests pressupostos”.

Segons Esquerra, la reunió ha permès acostar posicions entre els dos grups. Els republicans esperen ara una proposta formal per part de l’equip de govern per considerar si poden arribar a un principi d’acord.