Planten una trentena d’arbres propis de la zona al Firal d’Olot

El Firal petit ja compta amb els seus arbres. Aquest dimarts es van plantar una trentena d’exemplars de roure, freixe, til·ler i aulina a la zona, en un dels darrers passos a seguir per veure completat el passeig. Ara només falta l’encesa de la font i la instal·lació dels jocs infantils. S’espera que el Firal visqui l’acte protocolari d’estrena a finals de mes.

El Firal es troba a ple rendiment després de les obres, però encara falten detalls per acabar l’actuació. Un d’aquests passos ja s’ha completat: és la plantació d’una trentena d’arbres a la zona del Firal Petit i l’enllaç amb el Torín. Són exemplars autòctons, com roure pènol, freixe, aulina i til·ler, i s’ha esperat a aquesta època de l’any perquè els especialistes consideren que arrelen millor.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “És com una transició entre els arbres del Firal amb els del Firalet, amb la voluntat d’unir els dos espais. Són arbres de territori, amb aulines, roures, freixes…propis de la zona.”

Ara només queden dos aspectes per completar l’obra pública: per una banda, falta l’encesa de la font. L’alcalde voldria veure-la aquest mateix dissabte, a l’espera que el mecanisme estigui completat. També falta la instal·lació dels jocs infantils.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Tenim el tema de la font, que ja té el terra posat, i s’està treballant amb el sistema horari: esperem que estigui en funcionament per Lluèrnia. Queda també els jocs infantils, on l’empresa escollida s’ha endarrerit, però respectem la voluntat de posar els més adients per la zona i esperarem que estiguin a punt.”

S’espera que a finals de novembre es pugui fer l’acte protocolari d’estrena d’un espai que ja va viure la seva gran obertura durant el concert de Txarango per Festes del Tura.