La Cursa Aplec de Sant Martí de Santa Pau canvia per primer cop el traçat en vuit edicions

Torna la Cursa Aplec de Sant Martí de Santa Pau, una de les darreres del calendari d’atletisme de muntanya de la Garrotxa. Es correrà un únic traçat de 17 quilòmetres per la Serra de Finestres, molt diferent dels anteriors, amb 800 metres de desnivell acumulat.


La Cursa Aplec de Sant Martí de Santa Pau va néixer ara fa vuit anys com un esdeveniment casolà i participatiu, amb la intenció de reunir gran part del moviment atlètic garrotxí en una festa lúdica i esportiva al planell de l’ermita del municipi. Però a diferència de les anteriors edicions, la cursa arriba amb un recorregut diferent de dalt a baix: només hi haurà un traçat i passarà per la Serra de Finestres, amb Les Marrades, el Collet del Grau i l’oratori de Sant Jordi. Seran 17 quilòmetres on els corredors podran gaudir dels paisatges que envolten Santa Pau, amb un desnivell acumulat de 800 metres.

Martí Palma, organització de la Cursa Aplec de Sant Martí: “Es trobarà una cursa molt corredora, amb planells i pujades, habilitada per córrer durant molta estona. A més, el recorregut oferirà vistes espectaculars. La podríem convertir en una caminada, però és la festa de l’ermita de Sant Martí, i això també ens limita perquè el veïnat vol gaudir de la jornada popular tot el dia.”

Els atletes es poden inscriure a la cursa a través del mateix web de l’esdeveniment o mitja hora abans de prendre la sortida. La competició arrencarà a les 9 del matí des del planell de l’ermita de Sant Martí de Santa Pau.