La fumarola de Lluèrnia arriba a Sant Joan les Fonts aquest divendres

Sant Joan les Fonts acollirà cinc muntatges de al fumarola de Lluèrnia aquest divendres al vespre. L’objectiu, segons la organització, és fer una prova i desplaçar el festival fora d’Olot, per la falta d’espai i poder encabir totes les propostes i per donar genuïnitat i intimitat al festival. En total seran cinc els muntatges que es podran veure entre el monestir i el Molí Fondo.


El Festival Lluèrnia creix any rere any, i una de les maneres d’encabir totes les propostes que volen ser present al festival és desplaçar-se fins als pobles de la comarca, per tal d’exposar-hi aquells muntatges més íntims i més genuïns, com els que es podran veure a la fumarola d’aquest divendres a Sant Joan les Fonts, a tall de prova.

Pep Fargas, Lluèrnia:”Estem mirant de fer una prova perquè el festival se’ns ha fet gran i no ens hi cap tot el que hi voldríem posar. Hi ha una part de Lluèrnia més genuïna, de proximitat, amb l’escalfor del foc, la flama petita i demés, que això en un festival de gran dimensió com s’està tornant Lluèrnia costa una mica de programar-ho i que es pugui veure.”

Serà a partir de les vuit del vespre i amb diversos espais del poble, des del Monestir Romànic i fins al Molí Fondo, amb cinc muntatges molt diferents, sota la coordinació de Xavier Ruscalleda.

El primer la performance Oberdada, al Parc de Can Miquelet, del col·lectiu ‘Refugis, cabanes i altres construccions efímeres’, i seguirà amb el Contes a la vora del foc, Lumínic, amb la companyia Besllum i Octavi Rumbau; Semovents, que jugarà amb l’aigua del Riu i el foc; ‘Desviacions’, que constarà de telepoemes animats, muntat per Quim Domene i Norbe Fernández, amb poemes de J. V. Foix; i un homenatge a Federico García Lorca, a càrrec de la companyia ‘La Coquera Teatre’ .

D’altra banda, a la mateix Parc de Can Miquelet s’hi habilitaran food trucks, amb taules i cadires per poder-hi sopar.

x