L’Ajuntament d’Olot haurà de seguir pressionant perquè el tram nord de la variant es tracti a la pròxima Comissió Bilateral Generalitat-Estat

A un dia de la reunió mantinguda amb alts càrrecs del Ministeri de Foment, l’alcalde d’Olot valora positivament la trobada, en tant que el Govern Espanyol segueix compromès amb el tram nord de la variant, una part que podria haver caigut en confusions pels últims intercanvis de titularitats. La sortida que el Govern de Pedro Sénchez, però, és diferent. Des de Catalunya s’haurà de seguir treballant perquè la qüestió es debati al més aviat possible a la Comissió Bilateral entre l’Estat i la Generalitat.


L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, diu sentir-se satisfet de la reunió d’ahir amb Foment perquè el ministeri manté el compromís per finançar el tram nord de la variant mentre la Generalitat s’encarrega de l’execució de tots els tràmits.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Tinc sensació positiva que els coses, si no avancen, almenys es mantenen i que al final aconseguirem aquesta variant tan necessària”.

La fórmula proposada pel govern de Pedro Sánchez, però, és diferent. El Govern espanyol vol tractar la qüestió a la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, on es debat el finançament que Madrid ha de tornar a Catalunya.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Els actuals responsables del ministeri de Foment pensen que Intervenció potser no acceptaria pagar contra certificacions d’obra i prefereixen fer-ho a través d’aquesta altra via. […] Parlen de la Comissió Bilateral i de la disposició addicional tercera, que el Govern de Madrid ha incomplert reiteradament i que per tant hi han tot uns diners que, quan compleixin, han de tornar cap a Catalunya, i llavors això proposen que ho posem en aquesta Comissió Bilateral”.

Així doncs, l’Ajuntament, així com la Generalitat i la subdelegació del Govern de l’Estat a Catalunya, hauran de seguir treballant perquè el tram nord de la variant es debati a la primera de les pròximes comissions.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Hem d’insistir a la Generalitat, el ‘Ministerio’ i la Subdelegació del Govern amb l’Albert Bramon perquè tothom empenyi perquè en la propera reunió de la Comissió Bilateral un dels punts sigui aquest”.

Entre les qüestions a debat dins el tram nord de la variant d’Olot, es troba la solució al seu pas pel veïnat de l’Hostal del Sol. L’equip de govern d’Olot espera que la seva proposta s’estudiï al més aviat possible per poder-la presentar als ciutadans i començar a discutir-la.

 

Deixa un comentari