Una olotina descobreix com eliminar les cèl·lules tumorals latents que causen recaigudes en el càncer més freqüent

Una investigadora olotina ha descobert un mètode per eliminar cèl·lules tumorals latents i evitar així la recaiguda d’un tipus de càncer de pell, el càncer més freqüent. Adriana Sánchez Danés, investigadora de la Universitat Lliure de Brussel·les, en col·laboració amb investigadors de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron, ha descobert com aquestes cèl·lules resistents poden eliminar-se amb la combinació de dos fàrmacs, el Vismodegib i un altre inhibidor. D’aquesta forma s’han evitat més del 95% de les recaigudes en models de ratolí al laboratori. L’estudi, que s’ha publicat a la revista Nature, obre la porta a treballar en el disseny de nous tractaments que podrian inhibir el factor o mecanisme que genera les recaigudes en humans.

Deixa un comentari