Comença una nova fase de restauració del Castell d’Hostoles de Sant Feliu

El Castell d’Hostoles està en procés de rehabilitació. La Diputació de Girona i l’ajuntament de Sant Feliu de Pallerols hi destinen cada any entre 20 i 30 mil euros per assegurar la continuïtat de la construcció. Aquest 2018, es consolida la porta d’accés i la muralla a tocar de la cisterna.

 

Arrenca una nova fase de restauració del Castell d’Hostoles. L’edificació, en terme de Sant Feliu de Pallerols i a tocar de les Planes, fa temps que és objecte d’un procés de rehabilitació que es fa amb diverses fases anuals, d’acord amb la Diputació de Girona. Juntament amb el consistori de Sant Feliu, les dues administracions hi aporten entre 20 i 30 mil euros cada any per anar reformant l’edificació, en una obra que tindrà continuïtat. Aquest 2018, la fase iniciada aquest dijous contempla la consolidació de les restes que es conserven del recinte del Castell en dos punts: per una banda, a la muralla a tocar de la cisterna, i per l’altra, a la porta d’accés al recinte. A més, es preveu la museïtzació de l’espai, amb la col·locació de cartells que permeten al visitant conèixer més la història de l’edificació. El Castell d’Hostoles ja existia a principis del segle XI, i després d’estar en mal estat de conservació, ara es va recuperant mica en mica. El projecte de restauració ha estat redactat pel servei de monuments de la Diputació.