Aquest divendres ha entrat en servei el nou dispensari de Riudaura

Riudaura estrena avui el seu nou dispensari mèdic. Està situat a les antigues escoles del municipi i suposa una millora important de les instal·lacions, respecte l’antic consultori. Les obres, fetes amb el suport de la Diputació de Girona, s’han allargat un any i han tingut un cost de 60 mil euros. La inauguració oficial es fa aquest vespre a les vuit.


L’activitat ha tornat aquest divendres al matí a la planta baixa de les antigues escoles de Riudaura amb l’entrada en servei del nou dispensari del municipi. L’espai estava inutilitzat des de l’obertura de l’escola nova i l’Ajuntament va apostar per traslladar-hi el consultori mèdic. La finalització del projecte representa una fita per diversos motius.

David Jané, alcalde de Riudaura: “És un servei més que necessari, l’anterior dispensari no tenia les condicions mínimes per treballar-hi. A nivell de territori ens permet recuperar un espai emblemàtic del poble i a nivell d’activitat permetrà dinamitzar aquest espai al centre del poble que havia quedat una mica desangelat”

El canvi representa un salt qualitatiu important pel que fa a les instal·lacions. Consta de dos boxos pel metge i la infermera, un tercer per a urgències i una sala d’espera més gran i climatitzada. Les obres han tingut un cost d’uns 60 mil euros dels quals un 80% provenen del fons de cooperació de la Diputació de Girona. Els treballs s’han allargat gairebé un any.

David Jané, Alcalde de Riudaura: “El principal motiu és que els edificis adjacents a l’escola en estar en no gaires bones condicions provocaven humitats i han acabat endarrerint l’obra fins al punt que una obra de quatre mesos s’ha allargat gairebé un any. Per sort des d’avui ja està operatiu”

De moment el dispensari de Riudaura mantindrà els mateixos horaris d’obertura, els dimarts i els divendres al matí, però la voluntat de l’ajuntament és poder obrir una tarda a la setmana a partir de l’any vinent. L’objectiu és fer créixer el nombre de veïns atesos, del 30% actual fins al 50%.

x