L’Ajuntament de Beuda uneix els dos projectes de la portada d’aigua potable i la millora de la xarxa elèctrica

L’Ajuntament de Beuda executarà en un mateix projecte la supressió de la línea aèria i la portada d’aigua potable al 100% dels habitatges del municipi. El projecte que està previst que s’executi entre finals d’aquest any i inicis del 2019 permetrà resoldre les mancances que hi ha sobretot al nucli del veïnat de baix amb la connexió elèctrica que ha quedat obsoleta i permetrà connectar els habitatges amb el nou pou que es va construir l’any passat.


Els veïns de Beuda veuran satisfetes en breu dues reivindicacions històriques: la de l’abastament d’aigua potable i la millora de la xarxa elèctrica. L’ajuntament del municipi ha fet coincidir les dues obres en un mateix projecte que s’executarà entre finals d’aquest any i principis del 2019. El cost total del projecte és d’uns 200.000 euros dels quals 45.000 aniran destinats a la millora de la xarxa elèctrica i la resta, els 155.000 a la connexió d’aigua. El projecte inclourà la supressió de la línea aèria elèctrica que permetrà sobretot als veïns del veïnat de baix del municipi augmentar la potència que fins ara s’havia quedar obsoleta.

La mateixa empresa que ha guanyat el concurs públic, es farà càrrec també de connectar els dipòsits d’aigua entre si amb el nou pou que es va construir l’any passat tot aprofitant la rassa que s’hi ha de fer. Actualment el 100% dels habitatges ja estan connectats a la xarxa pública d’aigua.

El projecte de la portada d’aigua potable era molt necessari també ja que els veïns tenien moltes mancances sobretot quan hi havia episodis de sequera. L’obre permetrà als veïns de Beuda solucionar dos dels principals problemes que s’havien convertit en l’apunt pendent del consistori en els darrers anys.