Olot es prepara per acollir els visitants del festival Lluèrnia aquest cap dissabte amb facilitats per a la mobilitat i l’orientació

Olot es prepara per acollir els visitants del Festival Lluèrnia aquest dissabte, un esdeveniment cada cop més freqüentat. Des de l’organització i l’Ajuntament s’han habilitat algunes facilitats, com busos llançadora i una aplicació amb tota la informació que pot ser útil, per tal que el visitant gaudeixi al màxim de l’espectacle.


Un dels reptes de la nova edició del Festival Lluèrnia que se celebra a Olot és la mobilitat. El festival va creixent cada cop més i això fa que cada cop sigui més la gent que ve de fora de la comarca per gaudir de les instal·lacions de llum que s’ofereixen. L’organització ha concentrat part dels esforços a millorar la mobilitat central a la ciutat. Alhora, es demana als ciutadans que evitin el desplaçament amb cotxe sempre que puguin.

Pep Fargas, director gerent del Festival Lluèrnia: “Una manera de mostrar l’actitud cívica els que vivim a Olot, els de fora no ho poden fer, és deixar el cotxe a casa. Si podeu deixar el cotxe a casa i accedir al centre de la ciutat a peu, doncs fantàstic. El que no pugui, pel que sigui, sap que l’Ajuntament ha habilitat un pàrquing especial, gratuït, als terrenys de l’Estació, i des d’allà hi ha un bus llançadora que ens portarà fins a l’estació d’autobusos, per tant, al centre mateix de la ciutat, que durarà fins a la 1 de la matinada”.

El Festival, com cada any, crea autèntiques obres d’art amb la llum i el foc que captiven un nombrós públic. Per aquesta edició s’han preparat instal·lacions originals que propicien la proximitat de l’espectador amb l’obra.

Pep Fargas, director gerent del Festival Lluèrnia: “Hi ha un espectacle en el qual els actors de la companyia el que fan és recitar-te a cau d’orella poemes de Lorca, simplement il·luminats amb una espelma. […] Una de les instal·lacions, que esperem que funcioni, necessita de la participació de voluntaris en el sentit que ens deixeu el cotxe. Si algú ens vol ajudar deixant-nos el cotxe aparcat al carrer Terrassa, simplement amb els quatre ‘warnings’ encesos, serà fantàstic perquè la instal·lació és exclussivament això, una fila de 64 cotxes, que són els que hi caben, aparcats en bateria i amb els ‘warnings’ encesos.”.

Per fer més agradable el seguiment de tot el recorregut a tot aquell que vingui de fora de la ciutat i amb la falta de llum evident, aquest any s’ha creat una aplicació pensada per facilitar el recorregut, que indicarà on es cada una de les instal·lacions i fins i tot serveis bàsics com farmàcies o desfibril·ladors .

Pep Fargas, director gerent del Festival Lluèrnia: “Per a un que ve de fora, si no és amb un geolocalitzador com és el que té l’aplicació de mòbil, que et diu on ets i on tens la instal·lació més propera… ens ha semblat que és una molt bona manera d’arribar. […] És una aplicació especialment pensada per aquest més de 50% del públic que és forani i que, per tant, necessita aquesta ajuda, i que aquesta ajuda també es pot fer personalment. Una de les coses que ens agrada del festival és provocar aquesta comunicació”.

Amb la mateixa qualitat de cada any i amb la clara voluntat d’anar creixent, el Festival Lluèrnia brillarà novament amb llum pròpia aquest cap de setmana.