Una dotzena de comerços del Nucli Antic d’Olot participen en un procés de Diagnosi d’Innovació i millora

Una dotzena de comerços del Nucli Antic d’Olot participen en el procés de Diagnosi d’Innovació que ha posat en marxa la Cambra de Comerç de Girona amb el suport de l’Ajuntament d’Olot. Aquest servei permetrà a través d’un anàlisis individual de cada comerç conèixer les mancances a nivell sobretot tecnològic i adaptar-lo als nous temps per evitar-ne un estancament.


Les noves tecnologies ens han obligat a evolucionar en tots els aspectes. I d’aquesta evolució no se’n escapa tampoc el sector comerç. Impulsar el de tota la vida i adequar-lo als nous temps és l’objectiu de la cambra de comerç de Girona, que ha posat en marxa el Servei de Diagnosi  d’Innovació Comercial. Un servei adreçat  precisament als autònoms, a les microempreses i les pimes del sector comercial detallista. Amb el suport de l’Ajuntament d’Olot, la Cambra de Comerç de Girona dota així al Comerç del Nucli d’una eina clau per revitalitzar els negocis i adaptar-los als nous temps.

Núria Pascual, Responsable de cultura empresarial de la Cambra de Comerç de Girona: ” els nous comerciants, els nous empresaris de comerç, seran diferents per que hauran nascut amb la nova tecnologia. Hem fet un salt molt gran d’una tipologia de comerç que encara estan tinguent i encara son regentats pels pares i quan passi a la nova generació hi haurà un canvi radical, mantenint el negoci però més especialitzats”.

La idea és adaptar els comerços tradicionals i posar-los a punt en matèria tecnològica per fer-los evolucionar i evitar-ne l’estancament per sobre de les  grans superfícies i evitar que pugui desaparèixer.

Domènec Espadalé, President de la Cambra de Comerç de Girona: “el petit comerç no pot morir mai. Mai! davant de les grans superfícies s’haurà d’estar a l’alçada, en el lloc i moment oportú, però el petit comerç no morirà mai”.

Una dotzena de comerços del Nucli Antic d’Olot participaran en aquest procés de Diagnosi d’Innovació als quals se’ls farà acte d’entrega d’un informe individual amb els resultats que podran mostrar entre d’altres la millora competitiva o posar en valor les capacitats i recursos de la mateixa.