Cent corredors participen a la 8a cursa aplec de Sant Martí de Santa Pau amb victòries de Blai Roca i Mònica Espunya

Aquest diumenge Santa Pau ha celebrat la vuitena edició de la cursa aplec de Sant Martí. Blai Roca i Mònica Espunya han sigut els millors en una prova renovada, amb un únic recorregut. En total 100 corredors s’han aplegat a l’ermita d’aquest poble garrotxí.

La garrotxa no para de córrer, i aquest cap de setmana ha continuat amb el repertori de curses atlètiques a Santa Pau, en motiu de la 8a cursa aplec de sant Martí, que ha aplegat cent corredors, a l’ermita de Sant Martí de Santa Pau, que ha fet, novament, de públic de luxe

Una prova que aquest any es renovava amb un únic recorregut de 17 quilòmetres amb l’objectiu de pujar la Serra de Sant Jordi.

Miquel Palma, organitzador i ideòleg del recorregut:”És de 17km perquè la distància d’aquí a Sant Jordi fa inviable fer una prova curta, i l’objectiu d’aquest any era arribar fins allà.”

L’exigència de la cursa ha fet que baixessin lleugerament les inscripcions, amb un total de cent participants, pel fet que no hi hagués prova curta, però no ha impedit veure un espectacle i sobretot nivell, molt de nivell, en part gràcies als atletes del Club Natació Olot,el  primer amb 1h.25′, i mig minut més tard el segon classificat en la prova masculina.

Blai Roca, guanyador:”Hem anat tres o quatre a davant tota l’estona, llavors un company del club ens ha agafat uns metres, però s’ha perdut i al final he pogut guanyar, ritmes molt alts, però.”

Sergi Sotillo, segon classificat:”Bé, no havia provat mai això de la cursa de muntanya. Al principi ens hem posat tots en un grup una darrere l’altre seguint un ritme, i a la que he vist un moment, m’he escapat, i he agafat uns metres al grup, però bé, llavors m’he pertot, culpa meva de no haver mirat per on passava, i m’han tornat a atrapar, però al final els he pogut tornar atrapar a tots, menys el primer.”

El tercer classificat ha estat Mel Vila. En la prova femenina la millor ha estat Mònica Espunya amb un temps d’1h.50′, que ja venia de guanyar fa uns dies a la cursa de muntanya de Besalú, bastant diferent a la de santa Pau.

 Mònica Espunya, guanyadora:”Sí, bé, més llarga, trossos amb força fang, però molt bé. Pujada progressiva al principi i alguna baixada amb repetjons que han fet una mica de mal, però bé.”

Dos minuts més tard arribava Ester Franc i Cristina Ramon, per completar el podi, en una jornada on el dia, Sant Martí, ha fet honor a l’estiuet, i és que s’ha pogut gaudir d’una jornada amb sol in poc fred.

 

Deixa un comentari