Centenars de persones celebren la festa major de Sales de Llierca coincidint amb Sant Martí

Aquest cap de setmana Sales de Llierca ha celebrat la seva festa major, coincidint amb el dia de Sant Martí. Centenars de persones es van aplegar a aquest poble garrotxí per no perdre’s la missa solemne, les sardanes i el ball del gegant del poble, en Perot, que exerceix d’autèntic amfitrió durant la festa.


El dia a l’any que més gent s’aplega a Sales de Llierca és, sense cap mena de dubte, és per Sant Martí, en motiu de la seva festa major. Més d’un centenar de persones es van aplegar a aquest municipi garrotxí aquest diumenge per celebrar la segona de les dues jornades de festa al poble, després d’una primera plena d’activitats.

Miquel Palomeras, alcalde de sales de Llierca:”És una festa de gran tradició, que vam començar ahir amb una sèrie d’actes: amb una caminada, un espectacle infantil, castanyada, xocolatada i després la nit jove

I per aquest diumenge el plat fort de la festa, amb la Missa Solemne a l’església de Sant Martí, plena de gom a gom, i a la sortida amb una audició i ballada de sardanes a càrrec de la cobla Principal de l’Escala, que s’han encarregat d’animar a la gent de Sales i aquells que tornen per recordar les seves arrels.

Miquel Palomeras, alcalde de Sales de Llierca:”Avui és un dia que aprofiten per venir al poble molta gent que havia viscut aquí, que hi té les arrels, encara que algunes famílies ja no visquin aquí, però aquest dia tornen.”

Pels més petits, però, el moment més esperat és el ball d’en Perot, el gegant de Sales, un marxant de bèsties que va sempre acompanyat d’animalons, i que ha estat acompanyat, entre corranda i corranda, pels gegants de Montagut.

Una festa que els veïns de sales esperen amb candaletes cada any.

Antoni Fuentes, veí de Sales de Llierca:”El que m’agrada de la festa de Sant Martí és l’ambient de la gent que ve de fora perquè sales és un poble petitet, de 150 habitants.”

La festa ha acabat amb arrossada i més de 300 persones i ball, a la tarda, al casal del poble.

 

x