El Lluèrnia il·lumina Olot amb 50 instal·lacions repartides pel centre de la ciutat

El Festival Lluèrnia va tornar a omplir de llum el centre d’Olot aquest dissabte al vespre. La sisena edició de l’esdeveniment va estendre’s per tot el centre de la ciutat, amb l’objectiu d’esplaiar els visitants. En total es van poder visitar una 50na d’instal·lacions.


Des de la posta de sol i fins a la mitja nit. Durant sis hores, un any més, Olot va lluir amb la llum i el foc del Lluèrnia. El festival comptava enguany amb una 50a d’instal·lacions artístiques repartides per tot el centre de la ciutat. Com és ja habitual, la capital garrotxina va omplir-se de visitants que van gaudir de totes elles.

Pep Fargas, director artístic Lluèrnia: “Satisfets de tots els resultats. Tant a nivell artístic com en la gestió de públic, que per a nosaltres era un repte, ja que pensàvem que vindria molta gent i realment ha vingut molta gent”

Uns dels objectius d’aquest del festival era descongestionar el centre de la ciutat, tant de persones com de vehicles. Per aquest motiu el festival es va estirar al llarg de tot el centre de la ciutat, esplaiant les diverses instal·lacions i dispersant així el públic de manera que no es formessin embussos. Per millorar la mobilitat, es van senyalitzar aparcaments a tots els accessos de la ciutat i va habilitar-se un bus llançadora que al llarg de tot el vespre va transportar a 949 persones.

Pep Berga, regidor de Cultura Aj. Olot: “Son gairebé un miler de persones que van fer ús d’un transport que ja va fer que els vehicles no acabessin d’arribar al centre de la ciutat. Els carrers de barris com El Morrot o Sant Crisòfol estaven plens de cotxes però no van arribar al centre. En cap moment vam tenir els problemes de mobilitat que havíem tingut en anys anteriors.

Pep Fargas, director artístic Lluèrnia: “Vam estirar el màxim possible el festival pensat expressament perquè la gent no s’amuntegués i crec que en cap moment es va tenir la sensació d’ofec”

Aquestes millores juntament amb la qualitat artística han permès que olotins, garrotxins i visitants gaudissin de la sisena edició del festival, que s’ha consolidat com una de les activitats més importants de la ciutat. Enguany en motiu del festival els bars i restaurants van omplir-se i l’ocupació turística de la ciutat ha estat gairebé completa superant el 95% d’ocupació.