Completades part de les actuacions de millora a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot

Aquest dilluns es van presentar les obres de millora a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, que consistien de la millora del paviment i els lavabos de dues planetes del centre. L’escola ja ha iniciat el curs amb més de 400 alumnes i demana solucions urgents quant al transport públic que ha de portar i retornar els alumnes diàriament.


L’Escola d’Art d’Olot ha iniciat el curs 2018-19 amb moltes novetats. D’entrada un augment en el nombre d’alumnes, més de 400, gairebé el doble de matriculats que fa vuit cursos, i té com a objectiu consolidar-se en nombre i sobretot mantenir grups com el del cicle d’escultura, que aquest any ha ampliat alumnes. Un 70% d’aquests alumnes són vinguts de fora de la Garrotxa, i una problemàtica que pateix dia rere dia aquest centre és el fet que molt d’aquests alumnes no puguin arribar o marxar a l’hora que s’entra o es surt de classe.

Toni López, director Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot:”És urgent, si us plau, no se qui, que es posi les piles perquè tenim un problema molt greu amb el transport públic. Els horaris d’entrada a l’escola no es tenen en compte per res, i som molt els centres que comencem a dos quarts de nou i el transport públic arriba quan pot o quan vol. Tenim una setantena d’alumnes que arriben a tres quarts de nou les nou, i imagineu-vos aquesta primera hora de classe el desgavell que suposa.”

Els qui més ho pateixen són els alumnes vinguts de l’Alt Empordà, tema el qual fa temps que l’ajuntament insisteix a la Generalitat perquè es solucioni com més aviat millor. Una de les altres necessitats que veu l’escola, és el fet de persuadir als alumnes a quedar-se a viure a la ciutat. Només 70 viuen Olot, i l’objectiu de l’escola és que almenys 130 s’hi puguin establir, per això demana a l’ajuntament més campanyes per persuadir als estudiants.

El que sí és una realitat, però, són les millores fetes a l’escola durant els últims mesos. Els lavabos de la planta baixa i el primer pis, i les millores en el paviment arriben després de molt temps demanant-ho. I ara esperen les millores a la instal·lació elèctrica, ja adjudicades per la generalitat, i la posada al dia del Claustres del Carme, del qual l’ajuntament ja ha dedicat una partida als pressupostos del 2019.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot:”Ens ha costat arrencar però un cop ho hem fet ja està, i també tenim previst en el pressupost de l’any que ve i que espero que aprovem properament, una partida dedicada a l’Escola d’Art, i per tant volem demostrar el nostre sentiment per l’Escola d’Art que creiem que és bàsica per la ciutat.”

En marxa, doncs un nou curs a l’Escola d’Art d’Olot amb l’objectiu de seguir dotant-se d’un bon equipament per donar un bon servei als seus alumnes.

Deixa un comentari