Els Mossos denuncien penalment el conductor que va causar l’accident a l’A-26 quadruplicant la taxa d’alcohol permesa

Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment el jove garrotxí que dissabte va causar un accident a l’A-26, amb el resultat de dos ferits lleus, després de quadruplicar el límit màxim d’alcohol permès. El jove ha estat citat per declarar al jutjat.


Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Transit han denunciat penalment el conductor que dissabte va causar un accident al quilòmetre 74 de l’A-26, al seu pas per Sant Jaume de Llierca. Al conductor, un bianyenc de 27 anys, se l’acusa d’un presumpte delicte contra la seguretat viària. Els serveis d’emergència van rebre l’avís quan passava un minut de tres quarts de deu de la nit del dissabte, sobre una col·lisió entre dos vehicles, que va causar dues persones ferides lleus i que va deixar un dels vehicles bolcat al mig de la via. Un cop els agents van arribar al lloc dels fets, van comprovar com el conductor causant de la col·lisió, que primer es va escapar a peu però que poca estona després va tornar al lloc de l’accident, va donar positiu a la prova d’alcoholèmia, amb 1.04 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, quatre vegades més del límit permès.

Francesc Campayo, cap del sector de trànsit Garrotxa-Ripollès dels Mossos d’Esquadra: “Aquest conductor va provocar un accident per encalç, va picar per darrere un altre vehicle que va bolcar. Se’l va deunciar penalment perquè, en fer-li la prova d’alcoholèmia, va registrar una taxa d’1’04 mg. Si tenim present que la màxima d’alcoholèmia permesa és 0,25, era quatre vegades superior al que està permès legalment”.

Els agents han obert diligències penals contra el conductor i l’han citat perquè es presenti a declarar sobre els fets al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot.

Francesc Campayo, cap del sector de trànsit Garrotxa-Ripollès dels Mossos d’Esquadra: “Segurament tindrà retirada de carnet d’un a tres anys, a part d’una multa pecuniària, però retirada de carnet assegurada”.

x