Un antic veí de Sales de Llierca plasma les cinc esglésies d’aquest municipi garrotxí en maquetes

Un veí de Sales de Llierca ha plasmat en forma de maqueta les cinc esglésies d’aquest municipi garrotxí. Un cop jubilat i després d’un any de feina, aquest cap de setmana, coincidint amb la festa major de Sales, ha volgut mostrar les seves petites obres d’art a la sala d’actes de l’ajuntament.


Es diu Florenci Canal i després de tota una vida treballant a la filatura, un cop jubilat, va decidir dedicar el temps de la seva nova vida a recórrer les ermites de l’Alta Garrotxa amb l’objectiu, d’un dia, poder-les plasmar en miniatura en forma de maqueta.

 Florenci Canal, autor de les maquetes:”Tenia la idea de fer les ermites d’aquí a l’Alta Garrotxa. La primera idea era aquesta. I llavors vaig pensar: fes primer les de Sales perquè era on havia viscut jo durant 30 anys, m’hi vaig posar i n’ha sortit això.”

Nascut a la Vall de Bianya i establert a ara a Argelaguer, en Florenci va ajuntar dues de els seves passions: caminar i fer fotografies, per tirar endavant aquesta il·lusió, a la qual hi ha dedicat hores i hores durant l’últim any, per tal de fer realitat aquestes petites representacions del patrimoni de Sales de Llierca. Tot fet a mà i amb material del territori.

Florenci Canal, autor de les maquetes:”Tot el que es veu de fora és fet de pedra natural. I el que és la teulada està feta de canya

L’Església de Sant Martí, d’estil neoclàssic i dels segle XVII, i les d’estil romànic: la de Sant Grau d’Entreperes i la de santa Cecília de Sadernes, del segle XII; la de Sant Andreu de Gitarreu, del segle XI; i la de Sant Miquel de Monteia, del segle XIII, són les cinc petites obres d’art que en Florenci va mostrar a la sala d’actes de l’ajuntament de Sales de Llierca durant la festa major. Una exposició que va atraure a nombrosos visitants i que és una clara demostració per l’amor d’en Florenci per Sales de Llierca.