El Consorci de l’Alta Garrotxa restaura un dels pilars del Pont de Valentí entre Sadernes i Sant Aniol

El Consorci de l’Alta Garrotxa ha restaurat un dels pilars del Pont de Valentí de Sadernes. S’hi havien detectat filtracions d’aigua que debilitaven l’estructura del pont, que s’han pogut solventar amb el suport econòmic de la Diputació de Girona.


El Pont de Valentí, situat en el camí entre Sadernes i Sant Aniol, és un dels passos més concorreguts de l’Alta Garrotxa i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. Darrerament ha passat per una restauració, després que fa dos anys es detectés erosió en un dels seus pilars, a causa de l’aigua.

 Francesc Canalias, Assessor Presidència Consorci Alta Garrotxa: El Pont de Valentí de Sadernes tenia un petit problema estructural que és que hi havia filtracions d’aigua a l’anclatge de la muntanya que anava debilitant mica en mica l’estructura. És una obra prou singular com perquè ens preocupéssim per intentar reparar això.

El Servei de Monuments de la Diputació de Girona ha finançat l’obra, que va portar-se a terme durant el mes d’octubre sota el control del Consorci de l’Alta Garrotxa.

 Francesc Canalias, Assessor Presidència Consorci Alta Garrotxa:El que s’ha fet és impedir que l’aigua vagi entrant dins l’estructura. No és una obra molt complexa però és de manteniment i de seguretat a mig termini.

Tot i que fins ara no s’havien detectat danys importants en la construcció, aquestes millores permeten garantir la conservació del Pont de Valentí de cara al futur.