El PSC d’Olot demana fins a set partides concretes per permetre l’aprovació del pressupost del 2019

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot s’ha reunit amb el grup del PSC, com ho va fer amb Esquerra, per intentar aprovar la proposta de pressupostos del 2019. Els socialistes, com els republicans i la CUP, hi havia votat en contra. Les condicions per canviar el signe del vot del PSC passen per incloure certes partides que possibilitin projectes de ciutat.


Tres de les peticions del PSC per permetre l’aprovació dels pressupostos d’Olot tenen a veure amb l’àmbit de l’educació. Els socialistes demanen una partida pressupostària per a la residència d’estudiants d’Olot. També proposen habilitar accessos pacificats als centres educatius, mitjançant carrils bici o plataformes úniques, i sol·liciten més inversió per donar resposta a les històriques demandes dels centres de primària i secundària. L’equip de govern hi ha previst 170.000 euros.

Josep Guix, portaveu PSC de l’Ajuntament d’Olot: “Nosaltres diem, escoltin, l’han d’augmentar fins a 200.000 per fer front a les deficiències que hi ha en els centres educatius”.

El PSC també demana preparar el terreny per ampliar les instal·lacions del pavelló d’esports i instal·lar-hi un millor servei de bar-restaurant, despatxos i magatzems per als clubs i una sala d’estar.

Josep Guix, portaveu PSC de l’Ajuntament d’Olot: “Ens agradaria que abans que acabéssim aquest mandat tinguéssim ja un avantprojecte o un projecte definit per fases de les inversions que s’han de fer en el pavelló perquè en el proper mandat poguéssim començar ja a treballar en aquestes millores”.

Els socialistes volen més inversió i més facilitats perquè la Generalitat tiri endavant la construcció del nou Centre d’Atenció primària de Sant Miquel.

Josep Guix, portaveu PSC de l’Ajuntament d’Olot: “Hi ha una partida per començar a comprar el terreny però volem més partida, més inversió per portar endavant això. […] Com que a vegades la Generalitat està com està i no acaba de funcionar, si els ajuntaments no posen molt de la seva part, no hi posen molt d’interès, a vegades les propostes es queden en un calaix i passa abans el que hi té més interès, és a dir, el que posa facilitats a la Generalitat. És el que hem de fer en aquests moments”.

També volen una partida, com a mínim de 100.000 euros, per seguir el projecte d’apropar el Fluvià als ciutadans. Per últim, els agradaria iniciar un estudi per millorar la mobilitat al barri de Sant Roc, com es farà a Montolivet.

Josep Guix, portaveu PSC de l’Ajuntament d’Olot: “Són una sèrie de propostes estudiades, meditades, que beneficien a la ciutat i que nosaltres estaríem disposats, si això té bona sortida, a votar a favor del pressupost, o abstenir-nos”.

x