Els agents de trànsit de la Garrotxa inicien una campanya per reduir l’ús del mòbil al volant

Els agents de trànsit dels Mossos d’Esquadra i Policia Local vigilen durant aquesta setmana les distraccions dels conductors en controls repartits per tota la comarca. Ho fan en el marc d’una campanya del Servei Català de Trànsit per conscienciar de la importància de mantenir la vista a la carretera i les mans al volant.

Des d’aquest dilluns fins el diumenge 18 de novembre controls com aquest dels Mossos d’Esquadra a la Vall d’en Bas treballen per detectar possibles conductes perilloses al volant relacionades amb la manipulació del mòbil o aparells electrònics. Es tracta d’un dispositiu de vigilància que forma part d’una campanya del Servei Català de Trànsit que es porta a terme a les carreteres i carrers de tot Catalunya.

Les distraccions al volant són la principal causa d’accidents de trànsit a Catalunya. El 28% de les víctimes mortals del 2017 van ser-ho per aquest factor. La majoria d’incidents a la carretera compleixen un mateix patró.

És la segona campanya d’aquestes característiques que es fa enguany. En la primera, que va realitzar-se al març, es van imposar més de 3.600 denúncies a conductors catalans per utilitzar dispositius mòbils o incomplir semàfors. Aquest tipus d’infraccions estan considerades greus i es sancionen amb la retirada de tres punts i 200 euros de multa.

x