Els placers d’Olot i l’Ajuntament estudien mesures de seguretat per evitar noves bretolades en el vidre la façana de la Plaça Mercat

Els placers de la Plaça Mercat d’Olot estudien la millor fórmula per reparar els danys causats al vidre de la façana del mercat municipal que dona a la plaça de l’Hospital, i evitar que torni a passar. Fa uns mesos els placers ja van advertir alguns desperfectes, però va ser la setmana passada quan van veure cops al vidre reproduïts una desena de vegades a la façana, obra de brètols que van actuar quan el mercat era tancat. Canviar tots aquest vidres de seguretat, dissenyats perquè ningú pugui entrar a les instal·lacions, suposa un cost d’entre 50.000 i 60.000 euros. Els placers estudien si l’assegurança podrà cobrir la totalitat o part del cost. Abans, però, volen assegurar-se que no torni a passar, i s’han reunit amb l’Ajuntament per estudiar la viabilitat d’instal·lar càmeres de seguretat que puguin dissuadir possibles brètols o identificar-los si consumen l’acció.

Jordi Vilarrasa, president de l’Associació de Placers de la Plaça Mercat d’Olot: “Estem mirant un sistema de càmeres, un sistema perquè es pugui controlar més i que la gent cuidi i respecti al màxim el seu mercat, jo diria, perquè al final és un mercat que és de tots”.

x