La Unió Esportiva Castellfollit aconsegueix mantenir els seus equips de futbol tot i jugar en l’únic camp de sorra de la Garrotxa

Un dels equips de futbol més modestos de la Garrotxa, la Unió Esportiva Castellfollit, s’ha presentat davant la seva afició. El club compta amb tres formacions, l’amateur de Quarta Catalana i dos prebenjamins, tot i la dificultat de mantenir els equips a causa del terreny on juga: és l’únic camp de la Garrotxa que manté la seva superfície de sorra.

L’esport és una de les eines més efectives de cohesió social; per aquest motiu a Castellfollit fa anys que lluiten per mantenir el futbol base, malgrat les condicions del seu camp, segurament el més modest de tota la Garrotxa. És l’únic de la comarca que manté la superfície de terra, i es compten amb una mà els que queden a tota la demarcació de Girona.

Xevi Badosa, coordinador futbol base UE Castellfollit: “La gent busca comoditat, busca gespa artificial o natural i tots els camps que ens envolten tenen aquesta circumstància. Això dificulta buscar jugadors a fora, i gairebé tots els hem de tenir del poble, malgrat ser un municipi petit”.

Les dimensions del poble i la poca indústria existent al terme fan que els recursos econòmics que disposa el club siguin limitats. Tot i això, fa anys que hi ha tradició de futbol al municipi. D’aquesta manera, afavorint la relació veïnal fent que tant jugadors com aficionats s’ho passin bé, aconsegueixen que cada temporada segueixi havent equips a Castellfollit, sobretot amb petits futbolistes.

Xevi Badosa, coordinador futbol base UE Castellfollit: “Ja no els ensenyem a competir. Els ensenyem companyerisme: si guanyes, molt millor, però és més important ajudar-se. A aquesta edat no has de buscar resultats, sinó que la mainada surti contenta del camp”.

Actualment, la Unió Esportiva Castellfollit compta amb gairebé una cinquantena de jugadors distribuïts entre els equips de Quarta Catalana i els dos prebenjamins, amb més de vint futbolistes a les formacions base tot i el camp de sorra. La junta treballa sobretot perquè es pugui fer el canvi de superfície el més aviat possible, i n’està convençuda.

x