Alumnes de dos cicles d’escultura de l’Escola d’Art d’Olot recreen el Drac, mítica figura de la faràndula de Banyoles

Alumnes de l’Escola d’Art i Disseny d’Olot han estat els encarregats de crear la figura del nou Drac de Banyoles. La peça dissenyada ha estat inspirada en la original de la faràndula banyolina que sortia a ballar a les festes populars i que es remunta a fa més de 350 anys. La presentació pública va ser durant la festa major de Sant Martirià.


 La festa major de Sant Martirià de Banyoles va servir per presentar en societat un nou element de la faràndula bayolina, el Drac de Banyoles. Aquesta peça ha estat dissenyada i creada a l’Escola d’Art Superior de Disseny d’Olot basant-se en l’original que havia format part de la festa durant molts anys. L’element, una figura emblemàtica de l’antic i desaparegut bestiari banyolí, representa un drac que es remunta a fa 350 anys. Per a la seva creació l’Escola d’Art superior de Disseny d’Olot ha adaptat la figura als nous temps. El projecte es va començar a dissenyar el curs passat i hi ha participat dos dels cicles d’escultura del centre.

Xus Ferrussola, Professora de l’Escola d’Art Superior de Disseny d’Olot: “Els dos cicles que hi han participat són el cicle de cultura aplicada a l’espectacle i el cicle de motlles i recreacions escultòriques. El primer és un cicle dedicat a respondre les necessitats que sorgeixen en el món de l’espectacle,  i en el de motlles el que mirem de crear una simbiosi entre el món tradicional i amb les noves tecnolohies en l’entorn del 3D”.

Aquesta però no és la primera creació que desenvolupa l’Escola a la capital banyolina. Fa 2 anys, el 2016, se’ls va encarregar  la creació de la figura del veterinari i naturalista barceloní Francesc Darder en format de gegantó. Una mostra més de la bona feina que fan els alumnes de l’Escola d’Art Superior de Disseny d’Olot.

 

x