Castellfollit de la Roca inicia una campanya per a la tinença responsable d’animals de companyia

Castellfollit de la Roca vol mantenir nets els seus carrers i ha iniciat una campanya per fomentar una tinença més responsable d’animals de companyia. Consisteix en la col·locació de cartells i tríptics que informen sobre qüestions que cal tenir en compte si es tenen gossos o gats.


Cartells com aquest es poden veure des de fa uns dies pels carrers de Castellfollit de la Roca. Són el primer pas de l’ajuntament per posar remei al que considera un greu problema d’incivisme: Els excrements que alguns propietaris d’animals de companyia deixen a la via pública.

Miquel Reverter – Alcalde de Castellfollit de la Roca: “La Brigada fa la seva feina. Neteja tot el que pot. Però no és més net qui més neteja si no qui menys embruta, per tant és la voluntat de la gent del poble i dels visitants tenir cura dels seus animals i de tenir més civisme”.

D’acord amb l’ordenança municipal que regula la tinença d’animals, aquest any ja s’ha sancionat a tres veïns del poble per no recollir les deposicions de les seves mascotes. Per tal de fer pedagogia, també s’està treballant en l’edició de tríptics informatius que es repartiran per les cases.

Miquel Reverter – Alcalde de Castellfollit de la Roca: “expliquem la ordenança una mica de forma amena on s’explica quin tipus de sanció pot comportar a la persona que no la compleixi”.

Per la via informativa i, si cal, la sancionadora, l’Ajuntament de Castellfollit espera millorar la higiene dels seus carrers i que veïns i visitants prenguin consciència de les seves responsabilitats. Els que no les compleixin s’enfronten a multes de fins a 300 euros.

Deixa un comentari