La PAH Garrotxa es manifesta al Banco Santander per condonar un deute i per primera vegada els Mossos els identifiquen a petició de l’oficina

Una vintena de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han protestat avui a les portes de l’oficina del Banco Santander del carrer Sant Rafel d’Olot. Demanen la condonació del deute a una afectada perquè pugui entrar a viure en un pis de lloguer social de la ciutat, i així marxar d’un habitatge que el banc ja s’ha venut. Els Mossos d’Esquadra han identificat els manifestants, i segons la PAH els ha fet sortir del banc amb advertències d’enviar el cos d’antiavalots.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa ha estat tot el matí exigint una solució per a la Setu davant les oficines del Banco Santander del Carrer Sant Rafel d’Olot. Ella ha perdut la propietat del pis on viu, però demana la condonació del deute que encara té amb l’entitat per tal de poder accedir a un habitatge de lloguer social. Per tal de poder entrar en aquest pis, no pot tenir deutes amb un banc que ja s’ha venut la propietat anterior de l’afectada.

Lassana Cissoko, membre Plataforma Afectats Hipoteca Garrotxa: “Queremos que el banco ponga la fecha de condonación de la deuda para entregar las llaves y poder acceder a otro piso”.

Josep Casado, membre Plataforma Afectats Hipoteca Garrotxa: “Què fan els bancs? Subhasten el pis, i tu has estat pagant el pis durant anys. Però ells fan negoci i encara demanen que tu paguis la teva part per augmentar el seu benefici”.

La PAH Garrotxa ha entrat a la seu bancària poc després de les 10 del matí, però l’oficina ha trucat als Mossos d’Esquadra perquè els traguessin de dins. La policia ha identificat els manifestats, i els ha advertit de multes i de cridar als antiavalots per fer-los sortir fora de l’oficina. Segons la PAH Garrotxa, és la primera vegada que es troben amb aquesta situació: consideren que el Santander i el Popular són els pitjors a l’hora d’escoltar els afectats, quan amb els altres bancs han estat capaços de negociar i fins i tot trobar solucions amb els deutes.

Josep Casado, membre Plataforma Afectats Hipoteca Garrotxa: “Fa tres o quatre anys que estic de col·laborador, i se n’han condonat en una trentena de casos”.

Jordi Gasulla, membre Plataforma Afectats Hipoteca Garrotxa: “És una vergonya que hagi de venir una família afectada, ocupar el banc i exigint el que et pertoca per dret, i després que t’enviïn els Mossos d’Esquadra, que amenaça amb la BRIMO a treure la gent per la força. Olot ha de saber què fa el Banco Santander amb els seus clients”.

Olot Televisió ha intentat posar-se en contacte amb el Banco Santander, però no hi ha hagut resposta per part de l’entitat financera.

x