Lídia Huete i Álvaro Ruiz (CN Olot) participen al Campionat d’Espanya de natació en piscina de 25 metres amb l’objectiu de superar les seves marques

Avui comencen els Campionats d’Espanya de Natació en piscina coberta de 25 metres, on hi participen tres garrotxins: Roger Coma, del Mataró, i Álvaro Ruiz i Lídia Huete del Club Natació Olot. Tant Ruiz com Huete busquen millorar els seus registres personals, i la nedadora té serioses opcions de lluitar pel podi als 100 papallona.

Lídia Huete i Álvaro Ruiz són els dos nedadors que representen el Club Natació Olot als Campionats d’Espanya en piscina coberta de 25 metres, que tenen lloc a les instal·lacions del Club Natació Barcelona fins diumenge. Huete torna a aquesta competició amb opcions en quatre proves diferents: els 100 estils i els 50, 100 i 200 papallona. Pel que fa a Álvaro Ruiz, en edat júnior, és la primera vegada que competeix als estatals, i neda els 200 papallona. Alguns dels seus rivals són primeres figures de la natació espanyola, com Jèssica Vall, Àfrica Zamorano, Joan Lluís Pons o la mateixa Mireia Belmonte. Però els dos tenen marcat el seu propi objectiu: superar-se.

Álvaro Ruiz, nedador Club Natació Olot: “Tinc bones expectatives, perquè he estat entrenant bé, i el que vull és baixar temps”.

Diego Méndez, entrenador Club Natació Olot: El objectivo primordial es mejorar, ya sea en aspectos técnicos o en tiempos, y eso permite siempre mejorar los resultados”.

Huete és qui té més opcions per lluitar pel podi: als 100 papallona té el quart registre del curs a Espanya, amb un temps d’1 minut i 93 centèsimes; està a poc més d’un segon del de Judit Ignacio, i espera entrar en el top 5 dels millors nedadors. Això sí, mitja hora abans neda la prova dels 100 estils. Per a Huete, la doble competició no ha de ser un impediment per aconseguir un bon resultat.

Lídia Huete, nedadora Club Natació Olot: “Sempre necessito una mica d’explosivitat abans de fer la meva millor prova, per tant no em suposarà un impediment per tenir el meu millor rendiment, i crec que m’anirà bé competir d’aquesta manera.”

Als Campionats d’Espanya també hi participa el santjoanenc Roger Coma, que neda amb el Mataró. Competeix en 5 proves: els 200 i 400 estils, i els 200, 400 i 1500 lliures.