Les continuades pluges del cap de setmana van provocar l’aïllament de sis famílies a Mieres i l’esllavissada de part d’un mur a Bianya

El temporal de llevant s’ha traduït en pluges constants a la Garrotxa durant tot el cap de setmana que, si bé no ha tingut repercussions tan importants com les viscudes a la comarca veïna de l’Alt Empordà, sí ha causat incidències com l’aïllament de sis famílies en una casa de colònies de Mieres durant hores, o l’esllavissada de part d’un mur a la Canya, que ha obligat a tallar un carrer.


Les fortes pluges del cap de setmana a la Garrotxa van sorprendre una vintena de persones, membres de sis famílies procedents de les Franqueses, que passaven el cap de setmana a la casa de colònies Mas Monells de Mieres. A la nit, el cabal de la riera que travessa l’únic accés al mas va deixar el camí impracticable. Les famílies van adonar-se ahir al matí. Sobre 1/4 de 12 del matí van avisar els serveis d’emergència, que van assegurar-se que es trobessin bé i van aconsellar-los que no intentessin travessar la riera. Les famílies han passat la nit a la casa i sobre 3/4 de 10 del matí, amb la baixada del cabal de l’aigua, han pogut sortir-ne sense problemes, tal i com han informat a través de les xarxes socials, més de 24 hores després de quedar aïllats. A la Canya, les pluges han causat l’esllavissada de part de part del mur de pedra del carrer Antoni Moner, cosa que ha obligat a tallar la circulació.

Després d’estudiar l’estat del mur, avui es procedeix a assegurar-lo per evitar nous esllavissaments, així com a la neteja del carrer per permetre’n el pas. Les Mieres i la Vall de Bianya han estat els dos municipis dels quals es tenen dades on més ha plogut des de divendres al vespre a la matinada de dilluns, 82 litres per metre quadrat a Mieres i 66 a Bianya. A Olot, on s’han recollit 62 litres per metre quadrat, la policia municipal ha acordonat les passeres del terme municipal, prohibint-ne l’accés, a l’espera que el curs del riu torni a la normalitat. Segueixen en litres per metre quadrat acumulats els pobles de Sant Privat d’en Bas, amb 61 litres per metre quadrat, Sant Feliu de Pallerols i Castellfollit de la Roca, amb 52 litres per metre quadrat. A Albanyà, a tocar de la Mare de Déu del Mont, han caigut 180 litres per metre quadrat.

x