El PSC homenatja a Ernest Lluch a Maià de Montcal

El 22 de novembre es compleixen 18 anys de la mort del polític socialista Ernest Lluch a mans de la organització terrorista ETA. Maià de Montcal va acollir dissabte el tradicional homenatge del PSC, que va reunir polítics, veïns i familiars del polític socialista.


Ernest Lluch, portaveu del PSC i exministre de va mantenir una estreta vinculació amb Maià de Montcal, on tenia una residència. És per això que aquest municipi garrotxí acull anualment un homenatge organitzat pel PSC de les comarques gironines, que es va repetir aquest dissabte a pocs dies del 18è aniversari de la seva mort, el 22 de novembre de l’any 2000, a mans d’ETA.

Una vuitantena de persones van aplegar-se a l’església de Sant Vicenç, entre personalitats polítiques, veïns i familiars. Als parlaments es va recordar el seu profund llegat, que va més enllà de la política.

 Albert Bramon, subdelegat del govern espanyol a Girona:”Aquesta trobada ha de servir per homenatjar una mica a la figura d’Ernest Lluch i per homenatjar-nos per tirar endavant el país més enllà d’una altra qüestió, tot compartint l’energia que transmetia l’Ernest, i esperem que ens ajudi a mantenir-la i a incrementar-la.”

Eulàlia Lluch, filla d’Ernest Lluch:”El pare està viu amb allò que va deixar. Els arbres que va plantar a Cal Ayats, que amb la meva filla seguim podant… les petites coses, com fer poble, fer els pastorets que li agradava, participar de la festa major… col·laborar amb la vida.”

La néta d’Ernest Lluch va ser l’encarregada de dipositar la tradicional ofrena al cementiri de Maià, que va cloure l’acte d’homenatge a una figura emblemàtica a la comarca i a tot el país.

x