L’Agrupació Sardanista d’Olot celebra els 50 anys d’Olot com a ciutat pubilla de la sardana durant la diada sardanista

L’Agrupació Sardanista d’Olot va celebrar aquest diumenge la diada sardanista, el mateix temps que la commemoració del 50è aniversari d’Olot com a ciutat pubilla de la sardana. Malgrat va ploure tot el dia, els actes es van poder anar duent a terme.


Olot va celebrar aquest cap de setmana, de la mà de l’Agrupació Sardanista d’Olot, una nova edició de la diada sardanista, i que aquest any coincidia amb la commemoració del 50è aniversari d’Olot  com a ciutat pubilla de la sardana, l’any 1968.

Ignasi Riera, president Agrupació Sardanista d’Olot:”És un dia a l’any reservat per tots els socis i amics de la sarda, i aquest any coincideix amb el 50è aniversari de la proclamació d’Olot ciutat pubilla l’any 1968.”

Pep Berga, regidor de cultura Aj. Olot:”Cal donar les gràcies a l’agrupació pel que fan per la ciutat, mantenint viva la sardana a casa nostra, juntament amb altres entitats com Flor de Fajol.”

La diada va començar al matí amb la Missa a l’església de Sant Esteve, seguit de la ofrena al monument de la sardana situat al parc Nou de la capital garrotxina obra de Xavier Carbonell, seguit d’un dinar de germanor al restaurant La Moixina.

Finalment a la tarda, es va dur a terme el concert de cobla i coral a la sala el Torín, en el qual un centenar de persones es van aplegar per gaudir d’una bona estona de sardanes amb companyia. Malgrat l’acte es va veure condicionat per la pluja, ni de ben tros aquesta última va aigualir un acte que vetlla per la preservació i posada en valor d’un element tan important per la cultura popular català com la sardana.

x