Nan Oliveras es proclama campió de Catalunya de mitja marató

Les pluges han influït d’una manera o una altra als partits que es disputaven a l’exterior, ajornant nombrosos enfrontaments. A la Segona Catalana només el Besalú ha pogut cantar victòria, i en rugbi el Garrotxa Banyoles s’ha classificat per a la Divisió d’Honor en un cap de setmana festiu per l’entitat. En atletisme, Nan Oliveras s’ha proclamat campió de Catalunya de mitja marató.


Les pluges no han impedit que l’esport garrotxí celebrés algunes alegries aquest cap de setmana. En Rugbi, el Garrotxa Banyoles s’ha classificat per la Divisió d’Honor, el primer gran objectiu de la temporada, al derrotar per 16 a 36 al Sabadell. Però la gran festa la van viure a Olot, amb l’estrena de l’equip sub18, un primer pas per consolidar el futur del club en la disciplina, i que va guanyar en la seva estrena al Cervelló, per 24 a 12. En futbol, el Besalú és l’únic equip de la Segona Catalana que va guanyar el seu enfrontament: es va imposar al Vilartagues per 3 a 1, i segueix la seva remuntada a la taula classificatòria. Per la seva banda, el Bosc de Tosca va caure a Tossa per 2 a 1, i el Santa Pau va perdre 3 a 0 a Camprodon: fa 9 partits que els d’Àlex Farrés no aconsegueixen la victòria. A Quarta, en canvi, qui va perdre els dos primers punts del curs va ser el Sant Roc, que va empatar a 0 al camp de la Cellera. En bàsquet, victòria del Vall d’en Bas per la mínima a la Cellera Amer per 67 a 66, i també alegria pel Garrotxa Santjoanenc, que es va imposar al Palamós per 80 a 43. En hoquei, derrota de l’Olot a la pista del Noia per 5 a 3. Pel que fa als esports individuals, al Campionat d’Espanya de natació, Álvaro Ruiz va millorar la seva marca, i Lídia Huete va quedar fora per ben poc del podi a la final dels 100 papallona. A banda dels nedadors de l’Olot també hi prenia part Roger Coma del Mataró, que va millorar 4 dels seus 5 registres. I en atletisme, Nan Oliveras es va proclamar campió de Catalunya de Mitja Marató a Ripoll. Tot i les condicions adverses, Oliveras va superar per gairebé 2 minuts al seu perseguidor més immediat.

x