Neix el Pacte per a la formació professionalitzadora i l’ocupació de la Garrotxa

Els agents econòmics, socials i de formació de la Garrotxa han constituït el Pacte per a la formació professionalitzadora i l’ocupació. Aquest neix amb l’objectiu de promoure la Formació Professional i l’ocupació des d’una perspectiva integral de formació al llarg de la vida.


Aquest matí ha tingut lloc a Can Monsà l’acte de l’acte de constitució del Pacte per a la formació professinalitzadora i l’ocupació a la Garrotxa. Aquest l’han impulsat els agents econòmics, socials i de formació de la comarca amb l’objectiu de promoure la Formació Professional i l’Ocupació des d’un perspectiva integral de formació al llarg de la vida, al servei de la millora de la qualificació de la població i de la competitivitat de les empreses a la vegada que es busca l’equilibri territorial.

Josep Maria Coromina, alcalde d’Olot: La millor política social és la promoció econòmica i aconseguir que tothom tingui feina i que a través de la feina pugui desenvolupar el seu projecte de vida el millor possible. I això passa perquè siguem capaços de donar una bona formació que a més estigui lligada a les necessitats de les nostres empreses”

Oscar Rodríguez, Representants dels membres de les Associacions d’empresaris i sindicats: És la conseqüència i el compromís i voluntat de tots els actors implicats per resoldre les problemàtiques que envolten l’ocupabilitat de la gent jove i no tant jove”

Jordi Antiga, Representant del sector educatiu: Caldrà que la població es faci càrrec que caldrà actualitzar les seves competències professionals perquè les tasques dia a dia van canviant i es van modernitzat, per tant la formació al llarg de la vida també és vital”

Entre els objectius estratègics fixats pel pacte hi ha promoure i dignificar la formació professional, respondre a les necessitats de qualificació i del teixit econòmic i contribuir al consens necessari per a una col•laboració efectiva entre els sectors públic i privat i tots els actors socio-econòmics de la Garrotxa. El pacte ha estat signat per totes les entitats i institucions més representatives de la formació i l’ocupació de la Garrotxa. El reglament està basa en sessions plenàries i treballs en comissió per facilitat l’agilitat del seu funcionament.

x