La Cursa Solidària Pro Marató de l’Escola Cor de Maria serà el 2 de desembre

Un any més els alumnes de tercer d’ESO de l’Escola Cor de Maria d’Olot organitzen una cursa solidària per recollir fons per La Marató. La cursa es farà el proper diumenge 2 de desembre, discorrerà pel centre de la ciutat amb tres categories i les inscripcions es poden fer fins al mateix dia de la cursa.


Ja fa uns anys que, arrel d’un projecte d’emprenedoria, els alumnes de tercer d’ESO de l’Escola Cor de Maria d’Olot van organitzar la primera Cursa Solidària Pro Marató. Des de llavors l’esdeveniment s’ha repetit cada any. Enguany es celebrarà el proper dia 2 de desembre amb tres categories: la cursa Caganius pels més menuts, de 250 metres, la participativa d1’,5 quilòmetres i la competitiva de 7 quilòmetres i mig de distància amb recorregut pel centre d’Olot.

Pol Pastor, alumne tercer d’ESO Escola Cor de Maria: “La Cursa competitiva comença al Carrer Macarnau, baixa per la Plaça del Mig, passa per Correus i arriba fins al Triall. A partir d’allà i dona la volta per la Moixina i es torna fins al Carrer Macarnau per pujar i baixar al volcà Montsacopa”

Enguany els alumnes de tercer d’ESO, organitzadors de l’esdeveniment han afegit una novetat: hi haurà un avituallament i animació en el tram final de la cursa competitiva.

Júlia Pujol, alumne de tercer d’ESO Escola Cor de Maria: “Com a novetat a dalt a Sant Francesc hi tenim avituallament i timbalers, que ens animin una mica mentre pugem”

Durant la curs a les pistes de l’escola també es faran diverses activitats per donar ambient. Les inscripcions per participar a la cursa ja estan obertes. Es poden fer a la secretaria de l’Escola Cor de Maria d’Olot amb un donatiu de 6 euros. El mateix dia de la cursa, el 2 de desembre, també es podran fer inscripcions, en aquest cas el preu serà de 8 euros.

Tots els diners recollits es destinaran íntegrament a La Marató, que enguany està dedicada al càncer. La organització d’aquest esdeveniment permet als alumnes experimentar i posar en pràctica qüestions curriculars així com donar-se compte del que suposa organitzar un esdeveniment.

Gemma Espunya, professora Escola Cor de Maria: “El fet de veure que tot el que es fa, hi ha un més enllà. Que hi ha tota una organització, tota una gestió, tot un treball que es necessita”

L’any passat en la cursa solidària pro Marató de l’Escola Cor de Maria hi van participar unes 250 persones i es van recollir més de 1.400 euros.

x