La Vall d’en Bas entra a formar part de la xarxa mundial de ciutats educadores

La Vall d’en Bas ha entrat a formar part de la xarxa mundial de ciutats educadores, conformada per més de 500 ciutats. El segell ha de servir per seguir treballant cap a accions educatives al municipi que impliquin molt més enllà de l’escola.


Des de fa uns dies la Vall d’en Bas forma part de la xarxa mundial de ciutats educadores, arran d’una iniciativa de l’ajuntament, i que ha de servir per reforçar les accions de caràcter educatiu al municipi.

Lluís Rubió, tècnic de joventut Aj. Vall d’en Bas:”Des de l’àrea d’educació i joventut estem molt i molt contents que políticament s’hagi decidit fer aquest pas; de fet no és estrany perquè la Vall d’en Bas ja té una dinàmica amb la qual acull l’educació com a eix transversal de totes les actuacions que es fan.”

El segell permetrà que la Vall d’en Bas comparteixi coneixements amb altres ciutats, i un exemple serà a al reunió que a finals d’aquest mes es farà a Ripoll amb la resta de ciutats educadores de les comarques gironines.

Des del consistori es remarca la importància d’entendre que educar no només es cosa de l’escola, sinó que les entitats del poble, els clubs esportius, o accions com el reciclatge o campanyes de conscienciació de recollida d’excrement als propietaris de gossos, formen part també de l’educació col·lectiva. Així doncs, aquest segell ha de comprometre a tota la gent de la vall a treballar per fer una societat millor a través de l’educació.

 Lluís Amat, alcalde Vall d’en Bas:”I per altra banda, és posar-hi èmfasi en el dia a dia. Ja ho treballem, però a partir d’ara, amb moltes de les accions que fem i en la difusió que fem, posarem aquest logo, aquest segell, aquesta marca, per recordar que la vall d’en Bas educa.”

Lluís Rubió, tècnic joventut Aj. Vall d’en Bas:”També per posar nom a les coses. De vegades no ens aturem a reflexionar sobre les nostres accions, i el que vol la ‘Vall d’en Bas educa’, aquesta marca, és fer pensar i reflexionar que tot allò que fem i tot allò que passa o quan actuem, tot té un alt contingut educatiu.”

La xarxa mundial de ciutats educadores la conformen, actualment, més de 500 ciutats d’arreu del món.

x