L’alcalde de Besalú té la intenció de presentar-se com a candidat a les properes municipals tot i el judici per l’1-O

L’alcalde de Besalú i exvicepresident de la mesa del Parlament té la intenció de presentar-se novament com a candidat a les properes eleccions municipals. Creu que són els veïns del municipi els que han d’escollir l’alcalde de la vila, i no el Tribunal Suprem. A més, està suficientment convençut que al judici per l’1 d’octubre s’exposaran prou proves per acreditar que ni ell ni els altres encausats no van cometre cap delicte, i defensarà poder seguir sent diputat.


Lluís Guinó, com la resta de membres de la mesa del Parlament de Catalunya que van admetre a tràmit les resolucions per a la realització del referèndum i el suport a la declaració d’independència del 27 d’octubre, seran jutjats en una propera vista oral. La fiscalia ha demanat per al garrotxí i la majoria dels seus companys un any i vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 30.000 euros pel delicte de desobediència. El judici se celebrarà previsiblement els propers mesos, però l’alcalde de Besalú ja ha pres una decisió: té la intenció de presentar-se com a alcaldable de la vila comtal garrotxina a les eleccions municipals del maig.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú: “Donarà perfectament temps, excepte que hi hagués una acceleració extraordinària, que pugui presentar la meva candidatura i per tant, amb tota probabilitat, tornaré a presentar-me d’alcalde a Besalú, sí. Jo estic encausat per ser membre de la mesa estrictament però no per ser diputat perquè no hi ha diputats encausats per haver procedit a una votació el 27 d’octubre. Defensaré que pugui continuar sent diputat al Parlament i per extensió, i a més a més no té res a veure, la meva condició d’alcalde. Qui ha de decidir si volen que continuï d’alcalde són els vilatans de Besalú, no ha de ser el Tribunal Suprem”.

Guinó està convençut que al judici oral les defenses aportaran prous proves per acreditar que cap dels encausats no va cometre delictes de revelió, malversació ni desobediència.

Lluís Guinó, alcalde de Besalú: “Nosaltres vàrem admetre a tràmit unes propostes de resolució d’uns grups parlamentaris i des d’aquesta perspectiva entenem que tenim defensa pel que fa al delicte de desobediència”.

Així doncs, Lluís Guinó serà novament candidat per encapçalar l’equip de govern municipal de Besalú, malgrat el judici que s’ha de celebrar al Tribunal Suprem en els propers mesos.

x