L’Associació Amics del Tren Olot-Girona estrena local a la ciutat on s’hi exposarà una maqueta del Carrilet

A l’espai ‘Amb identitat’ d’avui coneixerem, de més a prop, l’associació Amics del Tren Olot – Girona, que amb gairebé una vintena d’anys de vida s’ha encarregat de preservar la memòria històrica del Carrilet. En el marc de les activitats de l’’Olot Tren Punt Zero’, el proper u de desembre mostraran les seves maquetes al seu nou local.


Fa 19 anys va néixer l’Associació Amics del Tren Olot – Girona, formada actualment per 21 socis, d’Olot, Madremanya, Rubí i fins i tot Madrid, que s’encarreguen de preservar la memòria històrica del Carrilet, que va unir aquestes dues ciutats des de 1911 fins al 1969, a través dels 55 quilòmetres de recorregut que tenia. Una de les accions concretes que estan duent a terme és la construcció de diferents maquetes.

Ignasi Riera, president Associació Amics del tren Olot – Girona:”Estem fent les maquetes de tot el que era la línia Olot – Girona, amb totes les estacions, i de moment en portem set, hem començat per Olot i ara ja anem per Amer.”

Aquest any l’associació  ha organitzat l’activitat ‘Olot Tren Punt Zero’, amb la projecció d’un cinefòrum, la xerrada ‘Erotisme i ferrocarril a través de les arts’, que es va dur a terme fa pocs dies, i tallers de modelisme de les maquetes. I aquest dissabte u de desembre es durà a terme l’última activitat, que porta per nom el ‘Dia del modelisme ferroviari’.

Ignasi Riera, president Associació Amics del tren Olot – Girona:”Tenim un local, aquí a Olot, al carrer Terrassa número cinc, i per ensenyar a la gent tot el que estem fent, com que disposem de prou espai, gràcies a l’ajuntament que ens ho ha pogut facilitar, exposem totes aquestes maquetes, que ja han anat a Paris i altres llocs.”

Ignasi Riera, president Associació Amics del tren Olot – Girona:”Gent que ve de fora, que mira les maquetes i ens diu: ostres jo aquest tren el conec, ja havia viscut en aquesta casa, o conec un amic que havia viscut aquí, o el cap d’estació… Vull dir, hi ha molt de record conservat que encara podem anar aprofitant i de pas n’anem prenent nota.”

L’acte es durà a terme a partir de les cinc de la tarda al nou local de l’associació.

 

 

x