Olot ret homenatge al frare caputxí Nolasc del Molar repassant anècdotes el seu extens llegat com a historiador i erudit

Nolasc del Molar és el nom religiós de Daniel Rebull, frare caputxí que va arribar a Olot el 1939, i que va ser una figura molt coneguda i estimada del seu temps. La ciutat el va recordar aquest cap de setmana en una taula rodona organitzada per Ecofòrum Garrotxa, on es va repassar el seu extens llegat com a historiador i erudit. Entre d’altres, es va mencionar un article publicat el 1973 a El Correo Catalan on el pare Nolasc del Molar parlava d’un retaule fet a Olot que es troba al Museu d’Art de Philadelphia, als Estats Units. Al debat, moderat pel periodista Santiago Vilanova, hi van participar el monjo cistercenc i historiador Josep Torner, l’escriptor olotí Domènec Moli i també Pere Planella, el director teatral que va adaptar l’obra del pare Nolasc ‘El procés d’un bruixot’, que va representar tot un revulsiu per l’època.

Pere Planella, Director Teatral: “Va ser un intent d’aglutinar tots els grups i gent de teatre que hi havia a Olot, pràcticament unes 30 persones amb música en directe. Amb la influència del musical Heart, de lèpoca. Va ser una experiència molt interessant. Vam emplenar de gom a gom. En aquell moment sociopolíticament va ser un compromís però va escandalitzar la societat d’Olot d’aquell moment ja que comparavem el món hippie amb el món de la bruixeria fent referència al procés del bruixot que és un judici a una persona que era un llobater d’aquí Les Encies i el condemnen a la forca”.

 

x