El carrer dels Sastres i voltants acolliran l’obertura de tres nous tallers artesans amb la voluntat de revitalitzar el sector

Tres tallers artesans s’obriran properament al carrer dels Sastres d’Olot i voltants, en el marc d’una proposta guanyadora del PIAM del Nucli Antic d’Olot. L’objectiu és revitalitzar la zona donant la oportunitat a persones emprenedores a tirar endavant la seves idees de negoci.


Nou pas endavant cap a la revitalització del carrer dels Sastres i els carrers del seu entorn, en el marc de projectes inclosos al PIAM del Nucli Antic, i que en va sortir guanyador arran d’una proposta de l’Associació la Iera, en un projecte que serveix de prova pilot.

Per optar a accedir a un dels locals del carrer dels sastres, el carrer Sant Roc, just a la plaça Major, i el carrer Carnisseries, es van presentar sis candidats, dels quals tres n’han sortit guanyadors; tots tres tallers artesans.

Oriol Carbonell, Taller 1/30: “el que proposem és un estudi, taller, botiga i espai de formació en el món de la serigrafia i l’estampació.  Estudi per que crearem productes propis a partir del taller mateix. Botiga per que és on vendrem els productes que creem i espai de formació per que obrirem a que la gent vingui a aprendre a fer serigrafia”.

 

Anna Herrero, Verd.Degris: “Restaurar moble, entapissar però també acollir que vukgui restaurar o tapissar en el taller. Serà una botiga però volem que també sigui un taller on treballar”.

I el tercer, de Bibiana Jerez, serà un taller de confecció i costura. Tres nous negocis que han de servir per revitalitzar la zona.

L’ajuntament ha cedit en règim de lloguer els locals, els quals els nous llogaters pagaran el 50% de l’import, i l’altre anirà a càrrec del PIAM.

Tot i que els locals ja haurien d’estar en marxa des del 15 de novembre, una sèrie de complicacions en l’adequació dels locals ha fet que encara es trobin en fase d’obres, però s’espera que abans de Nadal els tres tallers es posin en marxa.