El Garrotxa Banyoles Rugbi creu que pot millorar el rendiment ofert l’any passat a la Divisió d’Honor

El Garrotxa Rugbi Club té la intenció de recuperar un equip únicament de la comarca. L’entitat valora positivament la fusió amb el Banyoles Rugbi, amb qui s’han classificat aquest 2018 per a disputar la Divisió d’Honor Catalana, i espera que la col·laboració s’estengui en el temps. Però el club vol disposar d’una formació pròpia per afavorir el creixement del rugbi base a la comarca.

El Garrotxa Banyoles Rugbi es va classificar per la Divisió d’Honor catalana el passat diumenge, després de superar al Sabadell per 16 a 36. Els ganyolins entren així en el grup de dotze equips catalans que lluitaran pel principal títol català, previ a la disputa dels campionats estatal. El seu entrenador, Adrián Gutiérrez, espera donar més guerra que la temporada passada, on el Garrotxa Banyoles només va guanyar un partit, i considera que el seu equip arriba amb ganes de gaudir però que està preparat per lluitar per cotes més altes.

Adrián Gutiérrez, entrenador Garrotxa Banyoles: “No es una categoria sencilla; es difícil, pero creo que el objectivo es mirar para arriba y no para abajo. El año pasado se ganó solamente un partido, y creo que esa cifra es fácilmente superable”.

La fusió entre el Garrotxa Banyoles ha aconseguit arribar a aquesta fase per segon any consecutiu: precisament, la col·laboració entre els dos clubs avança positivament i l’equip B va aconseguir guanyar el primer partit de la seva trajectòria el passat dissabte, contra el Terrassa per 22 a 10. Però el cap de setmana també va servir per veure l’estrena del sub-18 del Garrotxa Rugbi Club, una formació exclusiva de la comarca que suposa l’ampliació de la base del club. L’objectiu de la branca garrotxina és tornar a disposar d’un equip propi per afavorir el creixement del rugbi a la comarca, malgrat voler mantenir la fusió amb el Banyoles.

Adrián Gutiérrez, entrenador Garrotxa Banyoles: “Al final estas colaboraciones van hacia delante porque se trabaja individualmente en cada club. Seria perfecto que hubiese un Garrotxa, un Banyoles y un Garrotxa Banyoles luchando en lo máximo, porque eso es lo que funciona en los países dónde la tradición del rugby es importante”.

Aquest dijous, la Federació Catalana de Rugbi farà el sorteig del calendari que determinarà els partits del Garrotxa Banyoles a la Divisió d’Honor.