Tortellà avança en la restauració de l’antiga Pedrera dels Comuns com a espai natural del municipi

Un any després de l’acord amb l’empresa Cycosa, Tortellà avança en la restauració de la zona dels Comuns amb l’objectiu de mantenir-la com a espai natural del municipi. Les obres ja han arribat al seu ecuador i fins ara s’hi han plantat més de 2.500 arbres.


L’estiu de 2017 un acord extrajudicial entre l’Ajuntament de Tortellà i l’empresa Cycosa posava punt i final al conflicte per a l’explotació de la pedrera dels Comuns del municipi. D’acord amb el resultat de la consulta que es va fer als veïns sobre el tema, el ple va aprovar un conveni segons el qual l’empresa es comprometia a pagar les obres de recuperació de l’espai natural, del qual havia extret de forma il·legal mig milió de metres cúbics de roca.

 Rafel Domínguez, alcalde de Tortellà: “L’empresa ha reconegut que havia comès irregularitats, ens ha indemnitzat i durant aquest any s’acaben les feines de restauració”

Els treballs, valorats en 220.000 euros, van començar ara fa un any, i es centren en restaurar aquesta zona protegida com a espai natural, afegint-hi terra de cultiu i recuperant la vegetació. Ja s’hi han plantat més de 2.500 arbres.

Rafel Domínguez, alcalde de Tortellà: S’ha fet un forat molt gran allà i això no es pot omplir de terra. S’ha de jugar amb la morfologia del terreny i serà una zona recuperada i sobretot el més important, que l’empresa marxarà d’allà i que això quedarà per nosaltres.  

La previsió que les obres de remodelació dels Comuns estiguin enllestides d’aquí un any, ja que l’empresa estava obligada a realitzar-les en un termini de dos anys. L’Ajuntament rep una indemnització de 100.000 mil euros i disposa de cinc anys de garantia que asseguraran que tot el que es planti a la zona arreli correctament.

x