La campanya ‘Així Sí!’ donarà continuïtat a la reducció de l’abandonament de trastos i mobles vells a la via pública d’Olot

En els tres primers mesos de funcionament de la campanya “Així no!” s’ha aconseguit reduir fins a un 30% la xifra d’abandonament de mobles i trastos vells respecte al mateix període de l’any passat. Per això l’Ajuntament vol donar continuïtat a aquesta iniciativa ara amb el lema “Així sí!” per tal de reduir encara més el nombre d’abandonaments que es fan a la via pública.


La campanya de l’Ajuntament d’Olot contra l’abandonament de mobles i trastos vells  a la via pública, està donant bons resultats. En els primers tres mesos de funcionament, la campanya “AIXÍ NO!”, ha aconseguit reduir la xifra d’abandonaments fins al 30% en relació al mateix període de l’any passat. Tot i la xifra l’ajuntament d’Olot vol continuar promovent noves accions per reduir-la encara més.

Jordi Alcalde, Regidor de Medi Ambient Aj. Olot: ” a l’OAC hem tingut un important augment del nombre de trucades ja sigui per concretar dies i hora o bé per demanar informació al respecte del servei. El que volem és donar continuïtat a la campanya que ja portavem a terme que creiem que en aquests moments si que està donant un bon resultat. I per que aquesta campanya? el 2017, de les 330 de tones que es van recollir a Olot, es calcula que prop de la meitat, un 53% van ser en recollides no programades”.

Per conscienciar encara més sobre el servei de recollida s’han editat uns fulletons amb l’eslògan AIXÍ SÍ! Aquests cartells tindran la finalitat a més de facilitar al ciutadà l’ús del servei i donar continuïtat a la campanya de millora de la recollida dels mobles i trastos vells.

Jordi Alcalde, Regidor de Medi Ambient Aj. Olot: ” és tant fàcil com trucar al telèfon de l’ajuntament o de l’OAC, indicar exactament el carrer on vius, el tipus de recollida que s’ha de fer i s’estableix un dia i hora. Normalment són tres dies a la setmana però ja estem treballant per ampliar-ho a quatre”.

Pel que fa a la recollida selectiva, la ciutat d’Olot està fent bona feina.  Segons l’Agència de Residus de Catalunya l’any 2016 es trobava en la onzena posició i l’any passat va posicionar – se fins la 9, el que posa de manifest que la ciutat d’Olot va pel bon camí.