Un estudi confirma la viabilitat d’una piscina pública coberta a Sant Jaume de Llierca

Un estudi determina que Sant Jaume de Llierca podria acollir la primera piscina coberta pública de la comarca de la Garrotxa. L’Ajuntament va encarregar-lo fa uns mesos a una empresa especialitzada que considera que podria tirar endavant amb un nombre mínim de socis. El consistori espera poder fer realitat la idea en els propers anys sempre i quan conti amb els terrenys i el finançament necessaris.


La primera piscina coberta pública de la Garrotxa podria situar-se a Sant Jaume de Llierca. Així ho confirma l’estudi que l’ajuntament del municipi va encarregar a principis d’any per determinar la viabilitat d’aquest equipament al poble. El document conclou que la piscina seria viable amb un mínim de mil usuaris, però perquè tiri endavant hi ha diversos factors a valorar.

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca: ” Fer una piscina coberta és viable, ara evidentment falta l’espai físic i el finançament i això és un treball que haurem de fer en els propers anys. Cal disposar d’uns terrenys públics per tirar endavant la construcció”

 Tenint en compte el volum de població de Sant Jaume, que supera els 800 habitants, queda clar que la infraestructura hauria de tenir vocació comarcal.

Jordi Cargol, Alcalde de Sant Jaume de Llierca :”Entenc que ha de ser una piscina amb funció de comarca, perquè no sempre tot s’ha de fer a la capital, que està molt bé. Per què no pensar en altres municipis que també hi som i també estem pròxims a la capital i amb una via directa que comunica amb molts municipis?”

Pel que fa a la ubicació, l’alcalde, Jordi Cargol, ha explicat que s’estan estudiant diverses possibilitats dins el nucli urbà, com ara l’espai d’una antiga fàbrica propera a la zona esportiva.

Actualment Sant Jaume de Llierca no disposa de piscina municipal i els seus veïns han de desplaçar-se a altres nuclis com Montagut i Oix, Tortellà o Castellfollit si volen fer-ne ús. Si es construís la piscina coberta es cobriria una demanda dels santjaumins i també de tota la comarca, ja que en aquests moments no hi ha cap piscina coberta pública.

Deixa un comentari