Atorguen les beques Ciutat d’Olot a un estudi sobre el gat fer i un altre sobre el centenari de l’Escola Municipal de Música d’Olot

Avui s’ha fet públic el veredicte de les Beques Ciutat d’Olot, amb una dotació de 4.500 euros. Enguany, la beca Ernest Lluch de Ciències Socials i Humanes s’ha atorgat a l’estudi de la història centenària de l’Escola de Música d’Olot, i la beca Oriol de Bolòs de Ciencies Naturals es destinarà a observar la presència del gat fer a l’Alta Garrotxa.

Des del 1988, es convoca anualment les beques Ciutat d’Olot, una eina de suport a la investigació en l’àmbit local. En l’àmbit de les Ciències Naturals, el vencedor per unanimitat ha estat Pau Federico, que rebrà la beca Oriol de Bolòs per un estudi sobre ‘El gat fer a l’Alta Garrotxa’. En aquesta zona de la comarca hi ha documentada la presència d’aquesta espècie, que requereix una protecció estricta, i es vol analitzar la seva distribució pel territori, la densitat de l’animal i en quin grau està mesclat amb el gat domèstic, fent ús d’equips de detecció especials.

Pau Federico, guanyador beca Oriol de Bolòs Ciencies Naturals: “El que es proposa és ampliar la distribució per l’Alta Garrotxa a partir del fototrampeig, unes càmeres que col·loques al bosc, per detectar on és aquest gat”.

D’altra banda, la Beca Ernest Lluch de Ciències Socials s’atorga al projecte ‘Història centenària de l’Escola Municipal de Música d’Olot’, de l’equip format per Josep Pujol, Laura Pallàs, Anna Costal i Joan Gay. Volen resseguir la història del centre per veure l’evolució de l’ensenyament musical a les ciutats petites i mitjanes, aprofitant la nombrosa documentació existent.

Josep Pujol, guanyador beca Ernest Lluch Ciències Socials i Humanes: “L’arxiu guarda molta documentació, i estaria bé fer un estudi bastant detallat, comptant amb el suport de la premsa existent i fer entrevistes per indagar en l’època més recent de l’escola”.

Cada beca premiada té una dotació de 4.500 euros, i s’espera que els resultats de la investigació es puguin conèixer l’any vinent. Amb tota probabilitat, la ciutat d’Olot ajudarà a la publicació d’un llibre sobre el centenari de l’Escola de Música un cop acabades les conclusions de l’estudi premiat.