La Garrotxa commemorarà el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones amb diferents actes

Diumenge es commemora el dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. A la Garrotxa es commemora amb diferents actes. A Sant Joan les Fonts, amb el crim de l’octubre molt present, el col·lectiu feminista ha convocat una marxa unitària i a Olot es realitzarà com cada any l’acte institucional  que es farà dissabte.


El 25 de novembre es commemora el dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. A la Garrotxa és un tema que ha tocat molt d’a prop recentment amb el crim masclista de l’octubre. Per aquest motiu el col·lectiu feminista La Dalla ha organitzat una marxa unitària que sortirà a dos quarts de cinc de la tarda des de l’escola Castanyer de Sant Joan les Fonts i arribarà als jutjats d’Olot on es farà un acte de cloenda on s’hi llegiran manifestos de rebuig a la violència.

A Olot l’Associació de Dones de la Garrotxa organitza com cada any l’acte institucional a les escales de l’Església de Sant Esteve. Serà dissabte a les set de la tarda.

Catalina Sellas, Presidenta d’Alba: “un acte important a favor de les dones i un record per les maltractades però sobretot per les que han sigut víctimes durant aquest últim any. Sempre ensa companya gent de l’ajuntament, els mossos d’esquadra i aquest anys ens acompanya, com molts altres anys, la Fina Surina que és la presidenta de l’Institut Català de les Dones. Fem lectura del manifest de la Generalitat. Aquesta nys ens companya l’Elisa Planagumà amb el seu piano que ens tocarà un parell de peces de música que ens acompanyarà de fons. I fem el minut de silenci”.

A Puigpardines el dia es commemorarà amb la il·lu minació de l’església amb el color lila en homenatge i record a les víctimes i en repulsa de la violència envers les dones.

 

 

 

Deixa un comentari