L’Ajuntament d’Olot aprova els pressupostos al segon intent amb les abstencions d’ERC i del Portaveu del PSC

Olot aprova finalment els pressupostos del 2019 amb el suport de l’equip de govern del PDeCat i Olot en Comú i les abstencions d’Esquerra i del portaveu del PSC. Els altres dos regidors socialistes i els tres de la CUP van votar-hi en contra.


Com era previsible al ple d’Olot d’aquest dijous al vespre van aprovar-se en el segon intent els pressupostos de la ciutat per al 2019. L’equip de govern del PDeCat anava a la sessió plenària amb la garantia que Esquerra permetria l’aprovació amb l’abstenció dels seus cinc regidors, després d’haver acordat retirar la partida de subvencions destinada a l’Espai Cràter dels comptes municipals, que no era prioritària per als republicans.

Anna Barnadas, Portaveu ERC Olot: “Entenem que la paraula concreta és prioritzar. Prioritzem els PIAMS, el Pla de Movilitat i el PAES. Per nosaltres era important que l’Espai Cràter no estigués als pressupostos perquè es pugui generar debat polític”

Josep Maria Corominas, Alcalde d’Olot: “És una molt bona notícia per la ciutat i els acords sempre acaben sent això, cedir i cedir”

La sorpresa del vespre va ser l’opció del PSC. L’abstenció del seu portaveu, Josep Guix, ha permès negociar la introducció d’una partida per la millora de carrils bici i una major inversió en edificis educatius de la ciutat. Tot i així els altres dos regidors del partit van emetre dos vots contraris.

Josep Guix, Portaveu del PSC: “El pressupost el que fa és marcar les polítiques de la ciutat i la línia a seguir en el futur anual. Veiem que falten inversions que millorin els serveis a les persones i sobretot a l’espai públic”

Amb tres vots negatius, la CUP va ser la formació més crítica. Va lamentar el ‘tacticisme electoral’ que per a ells representa aquesta aprovació, considerant que dificulta qualsevol possibilitat de pacte d’esquerres.

Lluís Riera, Regidor CUP Olot:  “S’està tancant una porta per a un espai de canvi en aquesta ciutat de cara a la propera legislatura. Jo penso que cada cop que parlem de majoria d’esquerres mor un gatet. Si hi ha una majoria d’esquerres no la veig”

Per últim, Olot En Comú, va mantenir el seu suport als comptes incloent-hi tres de les seves peticions: l’estudi per a una futura piscina coberta, l’augment de la partida per als barris i l’elaboració d’un nou Pla Local d’Habitatge.

Xavier Garcia, Portaveu Olot En Comú: “No és el nostre pressupost però això no vol dir que senzillament ens dediquem a votar en contra del que es presenta, sinó que tenim en compte i valorem aspectes que s’han negociat com ha estat el cas”

Els 9 vots favorables de l’equip de govern, 1 del regidor d’Olot en Comú i les abstencions dels 5 d’Esquerra i 1 del PSC han possibilitat doncs l’aprovació d’un pressupost consolidat de 34 milions 940 mil euros, que preveu tres milions 138 mil euros en inversions i augmenta les aportacions a benestar social, educació, o barris.

x