Alba, Associació de Dones de la Garrotxa, celebra l’acte institucional del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

L’Associació de dones Alba de la Garrotxa va iniciar aquest dissabte els actes de commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra el 25 de novembre. L’entitat va organitzar la tradicional concentració a les escales de Sant Esteve d’Olot i una xerrada sobre el tema a Can Trincheria.


Les escales de l’església de Sant Esteve d’Olot, guarnides amb flors, van convertir-se en un espai per a la reivindicació aquest dissabte a la tarda, la vigília del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.

L’associació de dones Alba de la Garrotxa va organitzar-hi el ja tradicional acte institucional per commemorar la jornada, que va congregar desenes de persones. També van ser-hi l’alcalde de la ciutat i diversos regidors de l’ajuntament, així com la coordinadora territorial de l’Institut Català de la Dona, la besaluenca Fina Surina.

Durant la concentració, que va comptar amb l’acompanyament de la pianista Elisa Planagumà, es va llegir un manifest i es va fer un minut de silenci. L’acte reivindicatiu va finalitzar amb una conferència Can Trincheria on dues dones van explicar la seva experiència personal com a víctimes de maltractaments.

 

x