Unes 200 persones participen en la marxa unitària contra la violència masclista on es va reclamar més justícia

El col·lectiu La Dalla Feminista va organitzar, per aquest diumenge, una marxa unitària contra la violència masclista. Unes dues-centes persones va caminar de Sant Joan les Fonts a Olot per reclamar justícia i per homenatjar a la veïna de Sant Joan les Fonts assassinada a mans de la seva ex parella fa unes setmanes.


Unes dues-centes persones van participar, aquest diumenge, a la marxa unitària contra la violència masclista organitzada pel col·lectiu La Dalla Feminista, i que va servir per homenatjar i recordar a la veïna de Sant Joan les Fonts que va morir fa unes setmanes a mans de la seva ex parella. La caminada va començar a Sant Joan les Fonts i va acabar a Olot.

Ingrid García, La Dalla Feminista:”Quan veus a les notíces, constantment, que passen coses així, t’afecta. Però quan es tracte d’un cas al lloc on vius, la gent sembla que ho sent més i ho vol reivindicar més. Però és una cosa que s’hauria de reivindicar els 365 dies de l’any.

Laura Comas, La Dalla Feminista:”Tal com hem explicat, l’assassinat que hi va haver fa unes setmanes es va produir aquí a Sant Joan les Fonts, comencem aquí pel simbolisme i acabem a Olot, també, pel simbolisme, ja que no ens empara la justícia.”

Des de dos quarts de cinc de la tarda es van aplegar nombroses persones davant l’escola Castanyer, amb una gran pancarta que portava per títol ‘Ens volem vives’. Allà hi van ser presents la mare i les filles de la víctima, envoltats de familiars, amics i coneguts.

A partir d’aquí va començar la manifestació, que va portar, de camí a Olot, a tota la comitiva fins a arribar a la capital garrotxina, ja de nit, i amb tot d’espelmes i llums enceses. L’acte va cloure amb parlaments davant els jutjats d’Olot, on es va demanar, unànimement, el que més ha faltat en el cas de l’Anna: justícia.

Bea Jiménez i Noe Jiménez, filles de la víctima:”Vuit de setembre, dissabte, jutjats d’Olot. Primer judici: només guanyem una ordre d’allunyament  de 300 metres, i més por. A més a més hem d’escoltar com l’advocada i la secretària ens diuen que: “no us farà res, només us vol espantar”.

Les amigues de la Noe i la Bea també van aprofitar per llençar un missatge per prendre consciència envers la violència masclista.

Grup d’amics de les filles de la víctima: “Estem en aquest acte per prendre consciència de tot el que està passant al nostre voltant i per dir fermament que no deixarem mai de lluitar perquè cap tipus de violència es torni a repetir, perquè ens volem vives

Un acte emotiu, senzill, i sobretot  molt humà i sincer, un clam en contra de la violència envers les dones en el dia internacional contra aquesta xacra social.

x